Gökyüzü meraklılarına müjde

Ankara Üniversitesi Rasathanesi, Başkentlilere, 9 Nisan Cumartesi günü düzenleyeceği etkinlikte halkalarıyla Satürn'ü, derin uzay cisimlerinden Yeni Kız Kardeş olarak bilinen Pleiades Açık Yıldız Kümesi'ni ve Avcı Bulutsusu'nu teleskoplarla görme şansı verecek. Ankara Üniversitesi Rasathanesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre, rasathanenin teleskoplarla gökyüzü meraklılarını buluşturduğu geleneksel halk günü etkinlikleri devam ediyor.

Yayınlanma: 07.04.2011 - 07:53
Abone Ol google-news

Rasathanenin İncek'teki yerleşkesinde 9 Nisan Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak ve her yaştan gökyüzü meraklısına açık olan etkinlikte, katılımcılar evrende neşeli bir yolculuğa çıkacak, uzmanlar eşliğinde gözlem yapma fırsatını yakalayacak.

Şehir ışıklarından uzakta gökyüzüyle buluşacak olan katılımcılar, ışık kirliliği altında unutulan yıldızlar, gezegenler, galaksiler ve yıldız kümeleriyle görsel bir şölen yaşayacak. Etkinlikte havaların açık olması durumunda halkalarıyla Satürn'ü ve Ay'ı, derin uzay cisimlerinden Yedi Kız Kardeş olarak bilinen Pleiades Açık Yıldız Kümesi'ni ve Orion (Avcı) Bulutsusu'nu teleskoplarla görme şansı yakalanacak.

Etkinlik programında çıplak gözle gökyüzü tanıtımı ve teleskoplarla çeşitli gök cisimlerinin gözlemlerinin yanı sıra bir de sunum yapılacak. Başkentli gökyüzü meraklıları, Gözlemevi Müdürü Doç. Dr. Birol Gürol'la birlikte ''Evrenimiz'' başlıklı bir sunum eşliğinde evrende kısa bir yolculuğa çıkacak ve merak ettiklerini öğrenme fırsatına sahip olacak. Gözlemevi Müzesi, gözlemevinde kullanılan aletlerin zaman içinde nasıl değiştiğini ve geliştiğini görmek isteyenler için etkinlik boyunca açık kalacak.

Yıl boyunca devam edecek olan halk günü etkinlikleri ile Ankara Üniversitesi Gözlemevi gökyüzü meraklılarına kapısını açmaya devam edecek. Yetkililer, gözlemevinin şehirden uzak ve yüksek bir konumda bulunması nedeniyle katılımcıların yanlarında kalın giysiler bulundurması önerisinde bulundu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler