"Görüşmeler tıkanmış durumda"

İmralı'da bulunan terörist Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ağabeyini ziyaret etti. Mehmet Öcalan ziyaretiyle ilgili ANF'ye açıklamada bulundu.

Yayınlanma: 13.10.2011 - 13:27
Abone Ol google-news

Mehmet Öcalan ağabeyi ile yaptığı görüşme hakkında ANF'ye bilgi verdi. ANF'de yer alan habere göre Mehmet Öcalan, "Kendisiyle 7 aydan sonra görüşebildik. Uzun bir süredir avukatları da görüşemiyor. Bütün bu durumun süreçle alakalı olduğunu düşünüyor. Durumun ciddiyetinin farkına varılmasını talep ediyor. Bu kanın durması için üzerine ne düşerse yapmaya hazır olduğunu belirtiyor" şeklinde konuştu. Abdullah Öcalan'ın çok ağır ve acil bir probleminin olmadığı belirtildi. Abdullah Öcalan'ın görüşmede şu ifadeleri kullandığı bildirildi:

"-Görüşmeler şu an itibariyle tıkanmış durumda. Görüşmelerin yeniden başlayıp başlamayacağı konusunda bir bilgim yok. Ancak başlaması durumunda ben yine kanın ve ölümlerin durması için elimden geleni yapacağım.
-KCK ya da PKK'ye bağlı gibi yansıtılması gerçek değil, sadece bahanedir. Bir an önce tutuklanan insanların bırakılması lazım. Bunların üzerinde tırnak çakısı bile yakalanamamıştır. Siyasetçileri, tek bir isim olarak 'KCK' ismi aldı altında bir araya getirmek hiç kimseye fayda sağlamaz.
-Şu aşamada kilit bizim elimizde değil, devlet yetkililerin elindedir. Kapıyı açarlarsa görüşmeler devam eder. Önümüzdeki dönemde her şey değişebilir. Şu aşamada bizim açımızdan söyleyecek bir şey yok. Sürecin önü açılabilir. Demokratik çözüm gelebilir. Bekli de savaş daha da boyutlanır ve daha fazla insanlar ölür. Bizim amacımız bunun önüne geçmek ama tek taraflı olmuyor. Önümüzün açılması lazım.
-Avukatlar ve ailelerle görüşmelerin yeniden ne zaman başlayacağını bilmiyorum. Medyada hücre cezası aldığıma ilişkin şeyler yazılmış bu doğru değil. Ceza falan almadım. Ama görüşmeler hükümetin tavrına bağlı olarak kesilmiş durumda."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler