Gözaltında 'diziler' soruluyor

28 Şubat sürecine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan askerlere, dönemin dizileriyle ilgili ilginç sorular soruldu.

Yayınlanma: 13.04.2012 - 07:39
Abone Ol google-news

Ankara, İstanbul, Niğde, Eskişehir ve Çanakkale'de gözaltına alınan ve geceyi getirildikleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde geçiren 26 zanlının ifadesinin alınmasına sabah saatlerinde başlandı.

Zanlıların bir kısmının sorgusunun bugün tamamlanması, diğerlerinin zanlıların ifade alma işlemlerine ise yarın başlanması planlanıyor.

Bu arada, Sağlık Bakanlığı'na ait bir ambulans tedbir amacıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün önünde bekletiliyor.

Adliyeye sevk edilmeleri durumunda zanlıların ifade alma işlemlerini 4 savcı yürütecek.
Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin, zanlılara ait adreslerde yapılan aramalarda el konulan belgeleri incelemeye başladı.

Savcılar, Emniyet Müdürlüğüne bir dizi soru ile bazı belgelerin fotokopilerini göndererek, soruların zanlılara sorulması ve belgelere ilişkin beyanlarının alınması talimatı verdiler.
Zanlılara yöneltilecek soruların, ''Batı Çalışma Grubu'', ''28 Şubat dönemindeki fişlemeler'' ve ''Refahyol Hükümeti'' konusunda olduğu öğrenildi.

Gözaltındaki zanlılardan özel diyet uygulayanların bulunduğu, bu kişilerin yemek taleplerinin diyetlerine göre karşılandığı kaydedildi.

Gözaltı kararı alınanların 3'ü yurt dışında

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan diğer 5 kişiden 3'ünün yurt dışında bulunduğu, 2'sine ise henüz ulaşılamadığı belirtildi.

Yarın adliyeye sevk edilmesi beklenen zanlıların, buradaki ifadelerini özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin'in alacağı kaydedildi.

Savcı Çetin, 12 Eylül darbesine ilişkin Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkındaki iddianameyi de hazırlamış ve davaya duruşma savcısı olarak çıkmıştı.

 

Dönemin dizileri soruldu

Öğle saatlerinde başlanan sorgulamada, şüphelilere yöneltilen sorular ve suçlamalar dikkat çekti. Vatan'ın haberine göre, gözaltındakilere yöneltilen suçlama ve sorulardan bazıları şöyle: ’Deniz Kuvvetleri Komutanlığı aracılığıyla yapılan fişleme ve bu fişlemenin komuta kademelerine gönderilmesi’, ’Vali, kaymakam, belediye başkanları, dernekler, gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile yazarların biyografi ve siyasi görüşlerinin yer aldığı fişleme dosyaları’, ’Psikolojik harekat ve irtica ile ilgili hazırlanan belgeler’, ’Batı Çalışma Grubu’nun hazırladığı rapor ve günlük oturum formları’, ’Batı Çalışma grubunun harekat konsepti ile ilgili çalışmalar’, ’Eylem planları’, ’Sevilen dizilerden Tatilciler, Bizimkiler ve Süper Baba’nın senaristleriyle görüşülüp laiklik vurgusunun yapılmasının istenilmesi’, ’Batı Çalışma Grubu’nun içinde yer aldınız mı?’, ’Size herhangi bir görev verildi mi?’, ’Batı Calışma Grubu’nun amacı neydi?’


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler