GTA V'de 'online tecavüz' skandalı

Online olarak oynanan popüler bilgisayar oyunu GTA’da bazı kullanıcıların yazdıkları kod sayesinde diğer oyunculara ait karakterlere tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 14.08.2014 - 15:08
Abone Ol google-news

İnternet üzerinden oynanan GTA 5’in kullanıcılarından gelen şikayetler üzerine bazı karakterlerin “sanal tecavüz”e uğradığı ortaya çıktı.

İddialara göre bazı kullanıcılar, yazdıkları kod sayesinde yönettikleri karakterlerinin diğer karakterlere tecavüz edebilmelerini sağlıyor. Bunu karşı tarafı etkisiz hale getirerek yapan hackerlar, kullanıcıların tepkisine sebep oldu.

Olayın ortaya çıkmasının ardından bazı kullanıcılar bu konuda şikayetçi olurken, diğerleri “sanal tecavüz”ün oyunu daha eğlenceli kıldığı görüşünü dile getirdi.

TECAVÜZÜ NORMALLEŞTİRİYOR

Sanal olsa da tecavüzü normalleştirdiği iddiasıyla büyük tepki çeken olayın ardından pekçok kullanıcı, konuyla ilgili yapımcı şirkete tepki gösterdi.

İngiliz medyasında geniş yer bulan ve eleştirilerin odağı olan oyunun yapımcısı Rockstar Games'ten konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Hackerların bu kodları nasıl girdiği ve yapımcı şirketin buna müsade edip etmediği ise şirketin konuyla ilgili sessiz kalmayı tercih etmesinden dolayı bilinmiyor. (Ntvmsnbc)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler