Güç kimde? bize açıkça söylesinler!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan yaptığı açıklamada; Başbakanı vatana ihanetten tutuklatacak olan irade kimdir? Gücün kimde veya ne olduğunu bize açıkça söylemelidirler dedi.

Yayınlanma: 01.03.2013 - 18:07
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, ''Bu 'süreç' denilen olayda muhalefet olarak ne yapıldığını hiç bilmiyoruz. Çünkü hiç bilgi verilmiyor'' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaret eden Tarhan, burada yaptığı açıklamada, iç ve dış politika konusunda halkın yeterince bilgilendirilmediğini savundu.

Halkın haber alma özgürlüğünün engellenmek istendiğini ileri süren Tarhan, ''Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir. Basın demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Burada basına büyük görevler düşüyor. Anadolu basını zor şartlar altında görev yapıyor.

İskenderun'a 'savaşa hayır' mesajı vermek için geldik. Biz savaşsız, barış ve huzur dolu bir dünya istiyoruz'' dedi.

Bir gazetecinin ''İmralı tutanakları hakkında görüşleriniz nedir?'' şeklindeki sorusu üzerine Tarhan, şu ana kadar tekzip edilmiş bir metin olmadığını, bu konuda iktidar kanadından ve BDP tarafından bir yalanlamanın gelmediğini söyledi.

Tarhan, şunları kaydetti:

''Ayrıca bu 'süreç' denilen olayda muhalefet olarak ne yapıldığını hiç bilmiyoruz. Çünkü hiç bilgi verilmiyor. Bu sürecin bazı kişilerin nefsini köreltmek için yapılmayacak kadar önemli bir süreç olduğunu, önemli bir olay olduğunu göstermesi bakımından da çok karmaşık çok boyutlu bir olay olduğunu düşünüyorum. Bu tutanağın ne olduğunu bilmiyorum, kimin sızdırdığını da bilmiyoruz. Burada çok önemli olan terörist başına kamuoyunu yönlendirmek, algı yönetmek ve bir propaganda görevi verilip verilmediği. Buradan soruyorum başbakana, orada sözü geçen ve ifade edilen başbakanı vatana ihanetten tutuklatacak olan irade kimdir? ya da nedir? Başbakan bu soruların cevabını vermelidir. Gücün kim veya ne olduğunu bize açıkça söylemelidir. Bu güce karşı başbakan MİT ve PKK'nın aynı gülün bağı olup olmadığını bize açıklamalıdır. Çünkü bizim siyasi muhatabımız başbakandır.''

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de parti olarak mücadelelerini Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Yurtta barış cihanda barış'' ilkesi doğrultusunda sürdürdüklerini ifade ederek, ''Savaşlar barış için yapılırsa bir anlam ifade eder. Ama binlerce kilometre uzaklıktan gelip bir menfaatler ve bölgesel savaş hedefleri maalesef barış ve huzur değil, karmaşa, istikrarsızlık ve huzursuzluk getiriyor. Ayrışmayan bölünmeyen, birlik, beraberlik içerisinde bir ülke, bölge istiyoruz'' dedi.

İGC Başkanı Şehmus Aslan da İskenderun'un tarihi bir gün yaşadığını belirterek, CHP heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

CHP İlçe Teşkilatı'nı da ziyaret eden heyet daha sonra İskenderun Şehit Pamir ve Ulu Cami Caddesindeki esnafla bir araya geldi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler