Gül, Türk Vatandaşlığı Kanunu'nu onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nu onaylayarak yayımlanması için Başbakanlığa gönderdi. Kanun özellikle yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarını yakından ilgilendiriyor. Kanuna göre, Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı evli anne ve babadan doğan çocuk, Türk vatandaşı anne ve yabancı babadan evlilik dışında doğan çocuk, Türk vatandaşı sayılacak.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 12:40
Abone Ol google-news

Türk vatandaşı baba ve yabancı anneden evlilik dışında doğan çocuk ise soy bağı kurulmasını sağlayan esasların yerine getirilmesi halinde Türk vatandaşlığını kazanacak.
Askerlik yapmama ve izin almadan yabancı ülke vatandaşlığına geçme, Türk vatandaşlığını kaybetme nedenleri arasından çıkarıldı.

Vatana bağlılıkla bağdaşmayan eylemlerde bulunduğu için Türk vatandaşlığı kaybettirilenler ile seçme hakkını kullanarak Türk vatandaşlığını kaybedenler, milli güvenlik açısından engel bir halinin bulunmaması ve Türkiye'de 3 yıl ikamet etmesi şartıyla Türk vatandaşlığını yeniden kazanabilecek.

Türkiye'ye sanayi tesisleri getirenler, bilimsel, sportif, kültürel, alanlarda olağanüstü hizmeti bulunanlar, Türk vatandaşlığını kazanabilecek. Türk vatandaşlığı, yetkili makam kararı veya seçme hakkıyla kaybedilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler