Gül'den İzmir övgüsü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İzmir'de Türkiye'nin ilk Faz Araştırmaları Kliniği'nin açılışına katıldı. Törende konuşan Gül, "İzmir'in her bakımından Türkiye'nin müstesna şehirlerden biri, Türkiye'nin incisi olduğunu" söyledi.

Yayınlanma: 07.05.2011 - 15:17
Abone Ol google-news

Yeni ilaç geliştirme çalışmalarının en önemli basamağı olarak gösterilen ve Neutec İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bilgiç'in bağışıyla Ege Üniversitesi Rektörlüğü bünyesindeki İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ARGEFAR) bünyesinde kurulan Türkiye'nin ilk Faz Araştırmaları Kliniği, Ege Üniversitesi kampüsünde düzenlenen törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin köklü üniversitelerinden olan Ege Üniversitesinin gelecek planını, vizyonunu çizdiğini, hedefleri ve stratejisini belirlediğini, hangi alanlara yoğunlaşacağını, derinleşeceğini tespit ettiğini gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:
''Kurumlar eskidikçe, yıllar geçip yaşlandıkça bazen çok dağınık hale geliyorlar. Bunların derlenmesi, toparlanması, bugünkü çağa göre hedeflerinin tekrar tespit edilmesi ve kendilerini yenilemesi gerekmektedir. Bir çok üniversitemizde bunun gerekli olduğunu görüyorum. Gördüğüm kadarıyla Ege Üniversitesinde de böyle bir çalışma ve düşünce var.
Üniversiteler tabii ki eğitim kurumlarıdır ama lise de değildir. Eğitimin yanında araştırma, geliştirme yapan, bilim üreten müesseselerdir. Bunları yaparken Türkiye gibi büyük bir ülkenin sadece başka ülkelerin geliştirdiği bilimi transfer eden, ders kitaplarında okutan değil, bilime, insanlığa katkıda bulunan, bilim ve teknoloji üreten bir ülke haline gelmesine çok önem veriyorum.''

Teşviklerin ve araştırma kadrolarının bu hedefe göre organize edilmesi halinde, üniversitelerin de kendi içinde yarışla ön plana çıkmaya çalışacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Ege Üniversitesi gibi köklü üniversitelerden bunu beklediğini kaydetti.

Ege Üniversitesi ve İzmir'in kendisi için özel anlamlarının bulunduğunu, ailesinde bu üniversitede hocalık yapmış büyüklerin bulunduğunu kaydeden Gül, ''Bu üniversiteyi gerçekten güçlü görmek isterim. Bu üniversitenin diğer üniversiteler içindeki yarışta, rekabette öne çıkmasını çok arzu ederim. Bununla ilgili çalışmaları yakından takip edeceğim. Rektörü dinlediğimde memnun oldum. Neye yöneleceklerini kararlaştırmış şekilde gördüm'' dedi.

İzmir'in her bakımından Türkiye'nin müstesna şehirlerden biri, Türkiye'nin incisi olduğunu, dünyanın her tarafından en seçkin bilim insanlarının koşarak burada öğretim görevlisi olmak istediğini, bunun önemli bir avantaj olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, tanınmış, kendini ispatlamış bir üniversite olan Ege Üniversitesinin tüm dallarda başarılı olduğunu, bundan sonra da başarısını devam ettirmesini umduğunu ifade etti.

Üniversitelerin sadece kamu kaynaklarıyla gelişmediğini, Anadolu'da örnekleri görüldüğü üzere sosyal sorumluluk hisseden büyük aileler ve şirketlerin kendi kaynaklarından gönüllü olarak imkanlarını ayırıp üniversitelere tahsis ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, burada da bunun bir örneğinin görüldüğünü, bağışlarıyla kliniğin kurulmasına olanak tanıyan Mahmut Bilgiç ve ailesini tebrik ettiğini, burada geliştirilecek ilaçların insanlığa şifa vereceğini, bunun en büyük mutluluk kaynağı olacağını da ifade ederek, teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler