Gül'den terör saldırısı yorumu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nusaybin'deki saldırı hakkındaki soruları üzerine "Biri silaha davranırsa ondan daha güçlü olan devlettir. Birisi saldırırsa müsamaha gösterilmez" dedi.

Yayınlanma: 16.11.2013 - 11:41
Abone Ol google-news

Ziyaretlerde bulunmak üzere Erzincan'dan kara yolu ile Gümüşhane'ye hareket eden Cumhurbaşkanı Gül'ü, güzergahtaki Kelkit ilçesinde Gümüşhane Milletvekilli Feramuz Üstün, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran ve öteki ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. İşte Gül'ün açıklamalarından satırbaşları...

- Biri silaha davranırsa ondan daha güçlü olan devlettir. Birisi saldırırsa müsamaha gösterilmez. TSK daima teyakkuzdadır.

- Türkiye çevresiyle zaten ekonomik entegrasyon içerisinde. Erbil'e giderseniz bütün markaların orada olduğunu göreceksiniz.

- Türkiye’nin geçmişine baktığımızda o zaman hep beraberdik bütün coğrafyada. Şimdi herkes ayrı devletlerde yaşıyor. Ama ayrı devletlerde olmamız akraba olmadığımız anlamına gelmez. Irak’tan boru hatlarının geçirilmesiyle ilgili projeler var. Bu Türkiye’yi daha da yakınlaştırmakta. Önemli olan hep pozitif ajandada birlikte olmak bölgede. O zaman kalkınma var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler