Gül'e 'nabız' yoklaması

Abdullah Gül'ün yeniden Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını, AKP'de en çok merak edilen konu haline geldi. Birinci ağızdan yanıt alabilmek için Gül'ün ağzını arayan AKP'liler sonuç alamadı.

Yayınlanma: 16.03.2013 - 08:06
Abone Ol google-news

İki kritik seçimin üst üste yapılacağı 2014’e doğru yaklaşılması, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeniden Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını, AKP’de en çok merak edilen konu haline getirdi. Tüzükteki üç dönem kuralına takıldıkları için hesaplarını Gül’ün alacağı tavra göre yapanların yanı sıra parti yönetimine yakın isimler ve AKP’ye en son kongrede katılanlar da bu soruya yanıt aramaya başladı.

Edinilen bilgilere göre son günlerde çok sayıda AKP’li parti için çok kritik hale gelen bu sorunun yanıtını birinci ağızdan öğrenmek için harekete geçti. AKP’liler, adaylık konusunda net bir açıklama olmasa bile herhangi bir mesaj verebileceği beklentisiyle Gül’ü takibe aldı. AKP’liler, kararıyla ilgili bir sinyal verebileceği düşüncesiyle Gül’ü ziyaret eden siyasi olmayan heyetlerden de bilgi edinmeye çalışıyor.

Gül’ün medyaya açık programlarını yakından izlerken, kendisine eşlik etmek için yurtiçinde ziyaret ettiği illere de birlikte gitmeye gayret gösteren AKP’li sayısında artış oldu. Bu girişimler sonucu Gül’le bir araya gelen bazı AKP’liler, aday olup olmayacağı sorusunu bizzat yöneltti. Ancak Gül, medyaya yaptığı açıklamalarda olduğu gibi AKP’lilerden gelen bu yöndeki soruya karşılık yine sır vermedi. Gül, bu aşamada bu soruyu yanıtlamayacağını, ancak vakti gelince bir karar alacağını ve bunu da açıklayacağını ifade etti.

Ancak Gül’ün adaylık için sır vermemesine karşın partide farklı değerlendirmeler yapıldı. Gül’ün yanıtı AKP içinde “Gül ‘aday değilim’ demedi” biçiminde yankılandı. Bu çerçevede, parti içinde “başkanlık sistemi” ya da “partili cumhurbaşkanı” modeline geçilmemesi durumunda Gül’ün yeniden adaylığının mümkün olduğu değerlendirmeleri arttı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler