"Gülmek çocuksudur"

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesinin destekleriyle, Hayalgücü Organizasyon tarafından düzenlenen ''Uluslararası Mizah Festivali'' 12 Mayıs'ta İstanbul'da başlayacak.

Yayınlanma: 28.04.2011 - 09:32
Abone Ol google-news

Festival; karnaval, stand-up, tiyatro, yarışma, sohbet, atölye gibi etkinliklerin yanı sıra, komedi şarkıları gecesi ve karikatür sergileriyle yepyeni bir festival anlayışı sunuyor.

İstanbul, ''Gülmek gerginlikleri alır, uzaklıkları azaltır, haşarıdır, zeka göstergesidir, çocuksudur'' düşüncesiyle doğan festival, oluşturduğu atmosferle insanlara nefes aldırmayı, birlikte yaşama isteğini canlı tutmayı, toplum olma bilinç ve duygusunu geliştirmeyi ve bu hedeflere en dolaysız yollardan birisiyle, ''birlikte gülerek'' ulaşmayı amaçlıyor.

Keloğlan'dan Karagöz-Hacivat'a, Tuzsuz Deli Bekir'den Nasreddin Hoca'ya, Kavuklu'dan Hababam Sınıfı'na, Deli Cevat'tan Hain Evlat Ökkeş'e ve bugünün gişe rekorları kıran komedi filmlerine uzanan güçlü mizah geleneğini yansıtan festival, birçok disiplini barındırıyor.

12-15 Mayısta düzenlenen festivalde, Beyoğlu'nda yaklaşık 30 mekan ve açık hava etkinlikleri kullanılarak renkli bir program sunulacak.

Uluslararası Mizah Festivali'nin açılışı, 12 Mayıs Perşembe günü İstiklal Caddesi'ndeki Karnaval Yürüyüşü ile başlayacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler