"Gül'ün dava açması kendi takdiridir"

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ailesinin sözleriyle ilgili dava açmasının "kendi takdirleri" olduğunu belirterek "Cumhurbaşkanından tek bir dileğim var; çıkıp desin ki, Türk milleti hiçbir soykırım suçu işlememiştir" dedi. Arıtman kendisi hakkında 'ırkçı, kafatasçı ve Nazi' gibi suçlamalarda bulunanlara da dava açacağını bildirdi.

Yayınlanma: 22.12.2008 - 15:53
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ailesinin kendisi hakkında dava açmasını değerlendirdi. Kimsenin DNA raporlarının peşinde olmadığını, her yurttaşın etnik kökenini iftiharla söyleyebilmesini istediğini belirten Arıtman, "Kendini Türk olarak hisseden, algılayan bir yurttaş olarak kendi vatanımda ayrımcılığa uğradığımı, ikincilleştirildiğimi, başka etnik kökenlerin üste çıkarıldığını algılıyorum. Ne de olsa Türk'üm demenin ayıp olduğu, Atatürk'ü sevmenin gericilikle eş tutulduğu bir ülkede yaşıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı'ndan tek bir dileği olduğunu, çıkıp "Türk milleti hiçbir soykırım suçu işlememiştir, Yüce milletimize pek çok milletin özür borcu vardır ama bizim kimseye özür borcumuz yoktur" demesini istediğini ifade eden Arıtman şunları söyledi: "Zor bir şey istediğimi sanmıyorum. Bu Cumhurbaşkanının Anayasal görevidir. Bu görev yapılmazsa Anayasa suçu işlemiş olur ve istifa etmesi gerekir. Bazı bilgi, belge ve tanık ifadelerinin mahkeme tutanaklarıyla devletin arşivlerine geçmesinden üzüntü duyarım ama Sayın Cumhurbaşkanının bana dava açması kendi takdirleridir."

İmza kampanyasının bir siyasi proje olduğunu, buna tepki gösterirken "Numaracı Cumhuriyetçilerin, liboşların, dönek solcuların, diasporanın köşelerdeki kalemşorlarının" saldırısına uğrayacağını bildiğini kaydeden Arıtman, hakkında "Irkçı, kafatasçı ve Nazi" nitelendirmesinde bulunanlar hakkında dava açacağını söyledi.

Arıtman, "TBMM'de ettiğim yemin gereği vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumaya çalışıyorum. Hiç kimsenin bana ettiğim yeminin anlamını ve haddimin sınırlarını hatırlatmaya kalkması haddi değildir" dedi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP'li Canan Arıtman'ın "Gül'ün annesi Ermenidir" iddiası üzerine "Benim ailemin geçmişi Türk ve Müslümandır" diyerek 1 YTL'lik manevi tazminat davası açmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler