Güney Kore'den Kuzey Kore'ye suçlama

Güney Kore, Kuzey Kore'yi, baraj kapaklarını kasten açarak ülkede ölümle sonuçlanan nehir taşkınına neden olmakla suçladı.

Yayınlanma: 09.09.2009 - 10:19
Abone Ol google-news

Kuzey Kore ile ilişkilerden sorumlu, Güney Kore Birleşim Bakanı Hyun In-taek milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, yapılan inceleme sonuçlarının, Kuzey Kore'deki barajın kapaklarının kasten açılarak baraj sularının Güney Kore'deki nehre bırakıldığı yönünde olduğunu söyledi.

Hyun'un yaptığı konuşmanın ardından açıklamada bulunan Birleşim Bakanlığı sözcüsü Lee Jong-joo, bakanın sözlerinin, Kuzey Kore'nin baraj sularını saldırı amacıyla bıraktığı anlamını taşımadığını belirtti.

Geçen hafta yaşanan olayda Kuzey Kore'nin yeni tamamlanan bir barajdaki 40 milyon ton olduğu hesaplanan suyu, Güney Kore'deki bir nehre daha önce herhangi bir uyarıda bulunmaksızın bırakması sonucu nehirde kamp yapan ve balık tutan 6 Güney Koreli hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Kuzey Kore'den gelen açıklamada, suyun barajdaki su seviyesinin çok yüksek olması nedeniyle bırakıldığı belirtilmiş, ancak olay nedeniyle Güney Kore'den özür dilenmemişti.

Kuzey Kore hükümetinden yapılan açıklamada, gelecekte de benzer durumların olabileceği konusunda Güney Kore yönetimi uyarılmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler