Güney Osetya, Rusya'dan daha fazla asker istedi

Güney Osetya lideri Eduard Kakoytı, halkının Rusya ile birleşmesini istediğini belirterek, Kremlin yönetimine daha fazla asker ve silah konuşlandırması çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 03.08.2009 - 09:31
Abone Ol google-news

Güney Osetya lideri Eduard Kakoytı, Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'de Reuters ajansına verdiği demeçte, "Hayatımın amacı, siyasi amacım, halkımı birleştirmek" dedi.

Kendi devletlerini inşa edeceklerini ve bu devletin Rusya'nın müttefiki olacağını ifade eden Kakoytı, bir gün bu ülkenin Rusya'nın bir parçası olması olasılığını da dışlamadığını söyledi. Kakoyti, Güney Osetya halkının Rusya ile birleşmek istediğini savundu.

Eduard Kakoytı, Güney Osetya topraklarında yeterince büyük bir Rus askeri varlığı olmadığına da söyledi. Rusya'nın kaç asker ya da ne tür silahlar konuşlandırması isteği hakkında ayrıntı vermeyen Kakoytı, Rusya'nın bölgede yeni bir askeri üs açmayı planladığını kaydetti.

Kakoyti, olası bir savaş hakkında da, "Savaş istemiyorum, savaş hakkında düşünmek bile istemiyorum... Önceliğim bölgede istikrar yaratmak, yeni bir savaşın başlamasına izin vermemektir" dedi.

Birleşme konusunda Rusya'nın buna henüz hazır olmadığını, çünkü bunun ciddi bir toprak ilhakı suçlaması içereceğini kaydeden Kakoyti, Osetya'nın birleşmesiyle kendisinin siyasi arenayı terk edeceğini sözlerine ekledi.

Gürcistan'ın geçen yıl 7 Ağustos'ta Güney Osetya'ya girmesiyle Rusya ile Gürcistan arasında kısa süren bir savaş olmuştu. Rusya çekildikten sonra Güney Osetya'yı bağımsız bir devlet olarak tanımış, Batı bu girişimi kınamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler