"Gürsel Tekin, İstanbul'a dönmesin"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu dün ziyaret eden İstanbul örgütü, "Gürsel Tekin İstanbul'a dönmesin" dedi. Kılıçdaroğlu'nu dün 28 ilçe başkanı ziyaret ederek, "Gürsel Tekin, Parti Meclisi'nde kalsın. İstanbul ve Ankara'da koordinasyonu sağlayacak bir yapılanma sağlansın" dedi.

Yayınlanma: 03.06.2010 - 13:30
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu dün ziyaret eden İstanbul örgütü, "Gürsel Tekin, İstanbul'a dönmesin" dedi. Kılıçdaroğlu'nu dün 28 ilçe başkanı ziyaret ederek, "Gürsel Tekin Parti Meclisi'nde kalsın. İstanbul ve Ankara'da koordinasyonu sağlayacak bir yapılanma sağlansın" dedi. Edinilen bilgiye göre, mazeret bildiren 6 ilçe başkanı da aynı görüşte olduklarını bildirdi. İlçe başkanlarını dinleyen CHP Genel Başkanı da, "Bu kadar tepki olduğunu bilmiyordum, tahmin etmiyordum" dedi.

PM'ye girdikten sonra İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan Gürsel Tekin, MYK'ya girmemesiyle birlikte tekrar İstanbul'a dönmek için yeşil ışık yakmıştı. Genel Başkan'ın kararı vereceğini ifade eden Tekin, İl başkanlığına dönmek istediği mesajını vermişti. Tekin'in durumunun pazartesi yapılacak olan MYK'da netleşmesi beklenirken, dün ilçe başkanları Ankara'ya geldi.

 

"34 ilçe başkanı baş kaldırdı"

CHP Genel Merkezi'nde, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşmek için 28 ilçe başkanı geldi. Edinilen bilgiye göre başkanlar, şöyle dedi:

"Genel Merkez'in kararı doğrultusunda karar vermeye hazırız. Ankara ve İstanbul arasında koordinasyonu sağlayacak bir yapılanmaya ihtiyaç var. Örgütün, tabanın sesine kulak verecek bir yapı oluşmalıdır. Gürsel Tekin, PM'de kalmalıdır. Parti içinde homojen bir yapı oluşturulmalıdır. İlçeleri diskalifiye eden, kenarda gören, üstten bakan bir anlayış değil; tamamen örgütün var olan heyecanını halkla buluşturan ve bütünleştiren bir dokunun oluşumu sağlanmalıdır. Popülist bir anlayış ile değil; tartışan, hedefleri koyan, katılımcı bir anlayış içinde olunmalıdır."

 

Yeni bir yapıyı işaret ettiler

Edinilen bilgiye göre; ilçe başkanları, İstanbul'da yeni bir yapılanmanın oluşmasını istedi. İlçe başkanlarının, "İstanbul'da bu süreçte katılımı daha çok sergileyecek koşulları oluşturmak gerekiyorken, 'kendinci' bir anlayışı öne çıkarmak asla doğru değildir. İlçeler kendi aralarında bir sinerji yaratmıştır. Dayanışma içindedir. Bir birliktelik içindedir" dediği belirtildi.

CHP kulislerinden sızan bilgiye göre, Genel Merkez'e mazeretleri nedeniyle gelemeyen 6 ilçe başkanı da telefonla arayarak aynı görüşleri bildirdi. Böylece 39 ilçeden 34'ü Gürsel Tekin'in dönmemesini istedi.

İlçe başkanlarının yanı sıra milletvekillerinin de Tekin'in tavrından rahatsız olduğu öğrenildi. Milletvekilleri de, "Kendini çok ön plana çıkardı. Çarşaf açılımdan başlayan bir süreç var. Siyasette tepeden bakılmaz" ifadesini kullandılar.

CHP kulislerinde Gürsel Tekin'in, İstanbul'a dönmesinin zor olduğu belirtilerek, "Dönse bile uzun kalamaz. Kongreye gidilir" yorumu yapılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon