Hakim ve savcıyı HSYK'ya şikayet ettiler

Gözaltı süreleri dolması rağmen nezarethaneye konulan polislerin avukatları 4 gündür yaşanan hukuksuzlukları şikayet ettiler.

Yayınlanma: 26.07.2014 - 22:13
Abone Ol google-news

Gözaltı süreleri dolması rağmen nezarethaneye konulan polislerin avukatları 4 gündür yaşanan hukuksuzluklardan sorumlu tuttukları operasyon savcısı İrfan Fidan ve sorgu hakimi İslam Çiçek'i "Resmi evrakta sahtecilik, hürriyeti tahdit ve görevi kötüye kullanma" suçlarını işledikleri gerekçesiyle HSYK'ya şikayet etti.

ADLİYE'DE BÖYLESİ HİÇ GÖRÜNMEDİ/HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK), faksla gönderilen dilekçede, Selam soruşturmasında yer alan polisleri hedef alan 2014/41637 sayılı dosya kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin hakkında yasal gözaltı sürelerinin sona erdiği belirtilerek, yasalara aykırı bir biçimde polislerin gözaltında tutulmaya devam edildiğini kaydetti. Gözaltı süresinin 26 Temmuz 2014 tarihinde saat 01:30 itibariyle sona erdiği belirtildi.  Avukatlar dilekçelerinde bu saat itibariyle müvekkillerinin Sulh Ceza hakimliğine sevk edilmemesi nedeniyle serbest bırakılmalarının kanunen zorunlu olduğu hatırlatıldı. Bunun için savcı İrfan Fidan'a dilekçeler verildiğini ve şüphelilerin derhal serbest bırakılmasını istediklerini anlattılar. Dilekçede saat gece 03:24itibariyle halen savcılığın hiçbir işlem yapmaması üzerine, Sulh Ceza Hakimliğine müracaatta bulunmak istediklerini ancak hakimin görev yerini terk etmesi ve polislerin engellemesi nedeniyle müracaatta bulunamadıkları belirtildi.

Dilekçede duruşma hakimi İslam Çiçek'in duruşma tutanağına 26 Temmuz 2014 tarih ve 01:25 saatinde ifadelerin sona erdiğini ve UYAP'da oluşan arıza nedeniyle şüphelilerin sevk işlemlerinin 02:05 saati itibari ile yapılmış olduğu yazdığı ancak Savcı Fidan'ın 02:28 sıralarında halen şüpheli Erkan Ünal'ın ifade alma işleminin devam ettiği belirtildi. Bu durumun belgelere yansıdığı kaydedildi.   

Dilekçede gözaltı sürelerinin CMK 91. Maddesine göre 01:30'da dolduğu ancak 16 saat geçmiş olmasına rağmen gayri yasal bir şekilde hukuk çiğnenerek aykırı bir şekilde hakim İslam Çiçek'in kararıyla nezarethaneye alındıklarını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler