Hakimler ve savcı hakkında suç duyurusu

İstanbul'daki KCK soruşturması kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Belge Yayınları yetkilisi Ragıp Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 147 sanığın avukatları, tutuklama kararı veren hakimler Mesut Özcan ve Alparsan Oğuz, kısıtlama kararı veren hakim Kazım Kahyaoğlu ve soruşturma savcısı Adnan Çimen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 16.11.2011 - 16:34
Abone Ol google-news

Suç duyurusu için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen avukatlar adına adliye girişinde gazetecilere açıklama yapan avukat Mahmut Taşçı, ''BDP'ye saldıran devlet, bundan böyle Kürtlere yasal zeminde siyaset yapma hakkı tanımayacağını göstermiştir'' dedi.

KCK operasyonlarında gözaltına alınanların, günlerce İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında tutulduktan sonra adliye koridorlarında insanlık dışı ortamlarda bekletildiğini iddia eden Taşçı, ''İfade veremeyecek kadar yorgun düşürüldükten sonra mahkemeye çıkarılmışlardır. Böylece, insanların yalnızca siyasal düşünce ve faaliyetlerinden ötürü yargılanıp cezalandırıldığı, hukuk güvenliğinin kalmadığı tehlikeli bir süreçten geçmekte olduğumuz açıktır'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından adliyeye giden avukatlar, suç duyurusu dilekçesini, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine sundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler