Halat kesme eylemi

Pendik sahilinde Tuzla Liman Yönetmeliği'ne aykırı şekilde izinsiz demirleyen gemilerin kaldırılması için ''Halat kesme eylemi'' yapıldı.

Yayınlanma: 24.04.2011 - 12:26
Abone Ol google-news

Pendik İDO İskelesi'nin yanında toplanan vatandaşlar ve Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, ellerinde taşıdıkları dövizlerle, ''Sahil bizim koruyalım'', ''Çevre kirliliği istemiyoruz'' şeklinde slogan atarak ve düdük çalarak bir süre yürüyüş yaptı.
Daha sonra gemilerin demirli olduğu yere gelen Şahin, burada sembolik olarak baltayla gemi halatı kesti.

Şahin, burada yaptığı açıklamada, Tuzla Liman Yönetmeliği'nin ''Devletin hükümet tasarrufu altında olan halkın kullanımına açık olan sahillerde hiç bir gemi bağlanamaz, demir atamaz, sahilde vatandaşın kıyı konforunu bozamaz'' dediğini söyledi.

Sahilde demirleyen gemilerin çevre kirliliğine sebep olduğunu ve vatandaşların kötü kokudan rahatsızlık duyduğunu ifade eden Şahin, insanların sahilde keyifle yürümek istediğini, bu hakkın gasp edilmesinin hiç bir meşru gerekçesi olmadığını dile getirdi.
Şahin, bu gemilerin bağlanma yeri ihtiyacı olduğunu bildiklerini ancak burasının bağlanma yeri ihtiyacının karşılanacağı bir yer olmadığını savundu.

''Bütün yetkili ve sorumluları ve sorumsuz gemi sahiplerini vatandaşın hakkı olun Pendik sahilini boşaltmaya çağırıyorum'' diyen Şahin, bu konuda Pendik halkının kararlı olduğunu vurguladı.

Şahin, gemi sahiplerine 1 Mayıs'a kadar süre verdiklerini, bu gün halatı keserken sembolik olarak kestiklerini belirterek, ''Biz bugün bir uyarı eylemi yapıyoruz. İnşallah gemilerin halatlarını gerçekten kesmek zorunda kalmayız. Halat kesmek gibi bir niyetimiz yok ama gemilerin buradan gitmesi konusunda da kararlıyız. Pendik halkı sahilde yürümek keyfini yaşamalı'' dedi.
Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon