Halep'te binlerce öğrenci gösteri yaptı

Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'te binlerce öğrencinin gösteri yaptığı, güvenlik güçlerinin gösteriye müdahale ettiği bildirildi.

Yayınlanma: 12.05.2011 - 08:29
Abone Ol google-news

Görgü tanıkları ve insan hakları eylemcileri, öğrencilerin Humus, Dera ve Banyas gibi diğer kentlerdeki askeri ablukanın kaldırılmasını talep ettiklerini belirtti. Suriye'de dün ülke genelindeki gösterilerde ise 18 kişinin öldüğü kaydedildi.

Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad'a karşı mart ayından bu yana gösteriler yapılıyor. Gösterilerin başlamasından bu yana yüzlerce göstericinin öldürüldüğü, binlercesinin gözaltına alındığı ifade ediliyor. Suriye hükümeti ise "silahlı terör çeteleri"ne müdahale ettiğini belirtiyor.
 

 

"Yüklü miktarda patlayıcı ele geçirildi"

Suriye'de petrol boru hattı, demiryolları, rafineri, otoyol ve şehirlerarası köprülere yönelik saldırılarda kullanılmak üzere hazırlanan yüklü miktarda patlayıcının ele geçirildiği bildirildi. Suriye Devlet Televizyonu'nun haberine göre, Tartus'a bağlı Banyas ilçesinde sürdürülen operasyonlarda kullanıma hazır yüklü miktarda patlayıcı madde ve silah ele geçirildi. İlçede gözaltına alınan kişilerden edinilen bilgilere göre, bu patlayıcıların ilçedeki rafineri, petrol boru hattı, demiryolları, otoyol ve otobanlarda bulunan köprülere yönelik saldırılarda kullanılacağı öne sürüldü.

Bazı kentlerde güvenlik güçlerine ait binalara yakın noktalara gıda paketleri ve çöp torbaları içine yerleştirilmiş çok sayıda patlayıcı tespit edildiği bildirildi. Silahlı gruplara mensup olduğu gerekçesiyle tutuklanan Safi Yasin adlı bir kişinin sorgusunda, patlayıcıların nerelerde kullanılacağına ilişkin detaylı bilgi verdiği öne sürüldü.

Yasin'in sorgusunda, ülke içindeki bazı din adamlarının selefi emirlik kurulmasına yönelik cihat çağrıları yaptığını, kurmayı planladıkları emirlik için görev ve makam dağılımını tamamladıklarını, bu nedenle patlayıcılarla stratejik noktalara saldırılar yapılması için harekete geçmeye hazırlandıklarını söylediği bildirildi.
 

 

Perşembe diyalog, Cuma gösteri

Suriye Adalet Bakanlığının perşembe günlerini "diyalog günü" ilan ettiği bildirildi.
Adalet Bakanı Teysir Kalla Avvad, basına yaptığı açıklamada, her hafta perşembe günü halkın sorun ve şikayetlerini kabul edeceklerini söyledi. Ülkede yaklaşık iki aydır devam olayların ve protesto gösterisi yapılmasına yönelik çağrıların cuma gününe yoğunlaştığı biliniyor. Bu nedenle bir süredir devam eden reform çalışmalarına ilişkin ilerleme, yeni karar veya kanunlar hakkındaki duyuruların perşembe günleri yapılması dikkati çekiyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler