'Halkın Sesi' meydandaydı

Bosna-Hersek devletini oluşturan 2 entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde, hayat standartlarının düşüklüğünü protesto etmek için bir gösteri yapıldı.

Yayınlanma: 19.03.2011 - 15:28
Abone Ol google-news

Üyelerinin çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu ''Halkın Sesi'' örgütü tarafından Banya Luka kentinin Krayina Meydanı'nda düzenlenen eylemde, Bosna Sırp Cumhuriyeti hükümetinden, kamu harcamalarının azaltılması, meclisteki milletvekillerinin maaşlarının düşürülmesi, haklarında mahkeme süreci yürütülen kişilerin devlet makamlarında çalıştırılmaması, hayat standardının yüksetilmesi talep edildi.

Banya Luka'lı üniversite öğrencisi olan ve protestoyu organize eden Stefan Filipoviç, bugünkü protestoların benzerlerinin daha da kapsamlı olarak gelecek günlerde düzenleneceğini ifade ederek ''Yaşamak istiyoruz, hayatta kalmak değil. Hayatımızın iktidardaki partilere üye olup olmadığımıza bağlı olmamasını istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Protestonun, ayrılıkçı söylemleriyle tanınan Başbakan Milorad Dodik'in iktidarına karşı düzenlenen ilk protesto gösterisi olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler