Hatip Dicle AİHM'e başvurdu

Milletvekili seçimlerinde 80 bine yakın oyla milletvekili seçilen ancak vekilliği Yüksek Seçim Kurulu tarafından veto edilen BDP'li Hatip Dicle'nin avukatı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu.

Yayınlanma: 12.08.2011 - 10:57
Abone Ol google-news

Dicle’nin avukatı Levent Kanat yaptığı başvuruda, Hatip Dicle'nin 23 Ekim 2007 tarihinde yaptığı açıklamalar üzerine başlatılan soruşturmada Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2. maddesi uyarınca 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığını hatırlattı.

Dicle’nin 12 Haziran 2011 seçimlerinde Diyarbakır'dan bağımsız aday olarak seçime katıldığını ve yeterli oyu alarak milletvekili seçildiğini, ancak YSK'nin mahkûmiyet kararını gerekçe göstererek mazbatasını iptal ettiğini belirten Avukat Kanat dilekçesinde şu ifadeye yer verdi:

“Belirtilen ihlallerin, sözleşme hükümleri karşısındaki durumunun tespitini, Türk Ulusal Hukuk mevzuatının sözleşme hükümlerine uygun hale getirilmesini, haksız ve hukuka aykırı yargılama nedeni ile uğradığı maddi ve manevi zararlar ile yargılama giderleri ve avukatlık ücretinin tazminini talep etmektedir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler