'Hayır diyerek yeni bir anayasanın önünü açacağız'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 12 Eylül'de yapılacak referandumda milletin, ''hayır'' oyu vererek, ''kavgasız ve uzlaşı içerisinde hazırlanacak yeni bir anayasanın önünü açacağını'' öne sürdü.

Yayınlanma: 03.09.2010 - 12:56
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, referandum çalışmaları kapsamında İzmir'in Ödemiş ilçesinde, parti teşkilatını ve ilçe esnafını ziyaret etti.

Referandumda ''hayır'' demek için bir değil, birçok neden olduğunu savunan Vural, söz konusu Anayasa değişikliklerinin, ''Milletin hakkına, hukukuna el uzatanların Yüce Divan'da hesap vermesini engellemek için yapılan bir tuzak'' olduğunu iddia etti.
Vural, şöyle dedi:
''Elbette milletimiz 'hayır mı, şer mi' sorusunu 'hayır' olarak cevaplayacaktır. 'Hayır' demekle milletimiz, kavgasız, uzlaşı içinde hazırlanacak yeni bir anayasanın önünü açacak. 'Hayır' demek suretiyle milletimiz, PKK ile yapılan kirli pazarlıklara 'hayır' deme imkanı bulacak.

Hukuksuzluklarına bu milleti ortak etmek istiyorlar. Bu zihniyeti yok etmek için bir oyumuz var. Ödemişli efeler, sandıkta 'hayır' diyeceğiz. Sandıkta bir oyumuz var o da 'hayır' olsun.''
Halk oyuna sunulan paketin halka faydası olmadığını ifade eden Vural, ''Oylamadan 'evet' çıkarsa ne işçi ne memur ne emekli ne köylü ne de çiftçi mutlu olabilecek. İşsizlik yine devam edecek, çiftçinin mahsulü yine dalında kalacak. Bu nedenle bu referanduma AKP'li vatandaşlarımız dahi 'hayır' oyu vermelidirler. Toprak doyurmaz oldu. Türkiye dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüştü'' diye konuştu.

 

"Başbakan Diyarbakır'da dut yemiş bülbül gibiydi"

Öte yandan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın dün Diyarbakır mitinginde yaptığı konuşmayı ANKA'ya değerlendirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başbakan'a yönelik "Bakalım Konya'da konuştuklarını Diyarbakır'da konuşacak mı?"dediğini hatırlatan Vural, "Başbakan, genel başkanımızı mahçup edemedi. Konya'da, Tekirdağ'da yaptığı konuşmayı Diyarbakır'da yapamadı, dut yemiş bülbül gibiydi. Şeref ve haysiyet kavramlarını Konya'da, Tekirdağ'da bırakmış gibiydi, Diyarbakır'da bunlardan eser yoktu. Sormak istiyorum; Sayın Başbakan Diyarbakır'da niye dut yemiş bülbüle döndün, Konya'da, Tekirdağ'daki sözlerini niye Diyarbakırlılara söyleyemedin, genel af konusundaki 'bir gıdım' sözünü niye söyleyemedin?" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler