Hayvan barınağında yaşam mücadelesi

Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 300 köpeğin zehirlendiği Bolluca Ormanı'nda barınan hayvanlar, sağanak yağışla balçığa dönen alanda yaşam mücadelesi veriyor.

Yayınlanma: 11.10.2011 - 14:29
Abone Ol google-news

Hayvan severlerin desteğini yaşamlarını sürdüren sokak köpekleri, şiddetli yağış nedeniyle bataklığa dönen ormanda  yaşam savaşı veriyor. Hayvanseverler, köpeklerin barınması için bir an önce Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan yer istiyor.

Arnavutköy Bolluca Ormanları’nda bulunan 300 köpek 29 Eylül 2011 tarihinde kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlenmişti. Ölüm kalım mücadelesi veren hayvanlar veterinerlerin çalışması sonucunda kurtarılmıştı. Zehirlenme olayı sonrası hayvanseverler tarafından kurulan çadırlar da sağanak nedeniyle yıkıldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geçici süreliğine bir köpek çadırı kuruldu. Toplu zehirlenme olayından sonra arka bacak fonksiyonu bulunmayan 100 köpeğe müdahale ettiklerini belirten hayvan aktivistleri, “Sağnak yağmurlarla birlikte çok sayıda köpek balçık ve çamur içinde yaşam mücadelesi veriyor. Hayvanların sabit bir yere alınması gerekiyor” dediler.

Aktivistler, zehirlenen hayvanların iyileşmesine  karşın, alanın hayvanların yaşamlarını sürdürülebilecek bir yer olmadığını ifade ederek,  Arnavutköy Belediyesi tarafından İmrahor’da Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan yer talep edildiğini aktardılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler