HDP'li vekil roketatar parçasıyla Meclis kürsüsünde

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Güneydoğu’daki sokağa çıkma yasaklarını Meclis kürsüsüne taşıdığı roketatar, bazuka ve mühimmat parçalarıyla eleştirdi.

Yayınlanma: 17.12.2015 - 19:02
Abone Ol google-news

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Güneydoğu’daki operasyonları Meclis’te kürsüye taşıdığı roketatar, bazuka ve mühimmat parçalarıyla eleştirdi.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik operasyonlarının sivilleri hedef aldığını ileri sürdü. İddiasını kanıtlamak içinse Meclis kürsüsüne roketatar, bazuka ve mühimmat parçalarıyla şov yaptı.

ize sıkacaktım ama...

Fişek ve şarapnel parçalarını AK Parti milletvekillerine gösteren Aslan, “Bunları sokaklardan, evlerden, camilerden topladık. İyi bakın, bunlar sürekli milletvekillerine, bize sıkılan biber gazlarının fişekleri. Dolu olsa size sıkacaktım, ama bize sıktıkları için boş. MKE yapımı mermi kovanları. Ama bize sıkılan mermilerde MKE yazmıyor" dedi.

10 ton patlayıcıyı niye anlatmıyorsun

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, terör örgütü PKK’dan ele geçirilen patlayıcıların 10 tonu bulduğunu belirterek, “Aynı malzemelerle bütünüyle farklı bir senaryo anlatmak mümkün. ‘İçinde gaz olsa sıkardım’ dedi. Acaba gizli fantezisi mi diye düşünüyorum” dedi.

Hürriyet.com.tr'ın haberine göre, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Aslan için “Adeta PKK diliyle konuştu” diyerek hükümetin yanıt vermemesini eleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler