HDP’li vekile 32 yıla kadar hapis istemi
HDP Van Milletvekili Lezgin Botan hakkında Erciş İlçe Emniyet Müdürüne hakaret ettiği ve görevini yaptırmamak için direndiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede 17 yıldan 32 yıla kadar hapis cezası istendi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Milletvekili Botan’ın 6 Kasım 2015’te Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde öldürülen PKK’li Azad Bilal Günay için Van’ın Erciş ilçesinde kurulan taziye çadırında İlçe Emniyet Müdürü ve görevli emniyet mensuplarına yönelik sözleriyle ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.
Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Botan’ın "terör örgütü propagandası yapmak", "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" ve "terör örgütü adına suç işlemek" iddialarıyla 17 yıldan 32 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu'ndan YÖK raporuna suç duyurusu!
-
‘Savunmasına katılmazsam namerdim’
-
Hukuksuzluk bitti, gazetecilik beraat etti
-
Özel'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç' çağrısı
-
Bozdağ, AKP’li Osman Gökçek’i yalanladı!
-
Zorlu Holding'ten Cem Köksal'ın yerine 'eski' atama!
-
O şartı sağlayanların aylıkları artacak!
-
Bakan Ersoy’un eşinden ‘destek’ geldi!
-
Yılmaz Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'teşekkür' telefonu
-
163 bıçak darbesiyle öldürdü, 'gülerek' savunma yaptı