Hedef 100 bin izleyici

Grup Yorum, 17 Nisan'da Bakırköy'de "Türküler Susmaz, Halaylar Sürer" diyecek. Konsere Mor ve Ötesi, Kubat, Leman Sam, Sırrı Süreyya Önder ve Tuncel Kurtiz de katılacak. Grup Yorum'a, dinleyenlerden oluşan dev "Yorum Korosu" eşlik edecek.

Yayınlanma: 14.04.2011 - 15:59
Abone Ol google-news

Haziran 2010da İnönü Stadyumunda 50 bin kişiyi bir araya getiren Grup Yorum, sevenleriyle 17 Nisan Pazar günü saat 14.00te yeniden tarihi bir konser için buluşmaya hazırlanıyor. 26 yıldır bu ülkede şarkılar, marşlar, türküler söyleyen Yorumun, Bakırköydeki ücretsiz konserinde bu kez hedefi 100 binden fazla dinleyen. Konserde, halk müziğinden rock müziğe, etnik müzikten protest müziğe kadar, kendi alanlarında söz sahibi olan aralarında müzisyen Mor ve Ötesi, Kubat, Leman Sam ve Sırrı Süreyya Önder, Tuncel Kurtizin de bulunduğu sanatçılar kendi şarkıları yanında Yorum şarkıları da seslendirecekler. Müzikleri kadar, savundukları ideolojileriyle de dikkat çeken ve müzikal geçmişleriyle bir fenomen haline gelmiş Yorum bu sefer türkülerini Bağımsız Türkiye Düşünü Gerçeğe Çevireceğiz sloganıyla söyleyecek:

Bağımsızlık, her vatanseverin ortak düşüdür. Bunun için seve seve verir canını. Anadolu toprakları üzerinde, her ulustan, her inançtan insan, tarihin en onurlu bağımsızlık savaşlarından birini vermiş, tüm vatanseverlerin kanı birbirine karışmıştır. Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Çerkez, Laz, Alevi, Sünni Düşü gerçeğe çevirmenin kavgasını hâlâ veriyoruz. Çünkü vatanımız hâlâ işgal altında. Emperyalistler gizli-açık hâlâ sömürüyorlar ülkemizi. Kavgayı sürdürüyoruz; vatanımızı ölesiye seviyoruz çünkü. Türkülerimiz hâlâ o sevdaya, hâlâ o kavgaya dair bu yüzden...Grubun İnönüdeki 25. yıl konserinin DVDsi ve Orhan Kahyaoğlunun kaleme aldığı 25 Yıl Hiç Durmadan isimli kitabın da Grup Yorum serüvenine kayıt düşen iki yapıt olarak raflarda olduğunu hatırlatalım. Bağımsız Türkiye sloganıyla Bakırköy İncirlide E-5 karayolu yanında Cumartesi Pazarının kurulduğu alanda yapılacak konsere, dinleyenlerden oluşan dev Yorum Korosu eşlik edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler