Hedefinde yine gazeteciler var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör sorunuyla ilişkili olarak, "onların avukatlarını" ve "meddahlarını" yayınlarına kabul eden medya kuruluşlarına karşı tavrı olduğunu ve bundan sonra da olacağını belirterek, "Herkes açık net olacak, kimden yana olduğunu söyleyecek. 'Sen PKK terör örgütünden yana mısın, yoksa bu milletten yana mısın?" dedi.

Yayınlanma: 17.08.2012 - 14:25
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy-Kartal metro hattının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Suriye ve terör konusuna değindi. Erdoğan, gerek Türkiye'deki eli kanlı teröristler ve gerekse Suriye'deki zalimlerin yaptıkları dolayısıyla, gerçekten zor ve tahammül isteyen, acılara karşı metanet isteyen bir Ramazan ayının geride bırakıldığını söyledi. Türkiye'de 65 bin Suriyeli sığınmacı olduğunu, bir o kadar kişinin de Lübnan'da ve 150 bini aşkın kişinin de Ürdün'de bulunduğunu dile getiren Erdoğan, "Türkiye olarak elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz" dedi.

Gazetecileri hedef aldı: Tavrım olacak

Ramazan ayında PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırıları da değinen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
"Ramazanın ruhuna, anlamına tamamen ters bir şekilde, her türlü kutsalı çiğneyerek Ramazan ayında da kan akıtan teröristlere karşı, açık net söylüyorum. Televizyon kanallarına, onların avukatlarını, onların meddahlarını çıkartan medyaya karşı tavrım vardır ve bundan sonra da olacaktır. Bunu da söylüyorum. Herkes net olacak, Kimden yana olduğunu söyleyecek. 'Sen PKK terör örgütünden yana mısın, yoksa bu milleten yana mısın?' Bunu açık ve net ortaya koy. Ve birçok senaryolara da karnımız toktur. Bunu da bilmenizi istiyorum. Ve 2012 yılı Ramazan ayını, kana bulayan bu zalimleri, inanıyorum ki insanlık hiç bir zaman unutmayacak ve unutturmayacak."

 

Köprü trafiğinin haber olmasına da sinirlendi

Erdoğan, özellikle bu yaz Haliç ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde yol bakım-onarım çalışmalarının, trafikte yaşanan sıkıntıları artırdığını, ancak bu çalışmaların yaz mevsiminde okulların kapalı olduğu ve bütün memurların, işçilerin tatiline denk geldiği dönemde ilgili bakanlığın çalışmaları başlattığına işaret etti. "Tabi bir sıkıntı meydana geldi" diyen Erdoğan, "Şişenin geniş bölümü ile bir de o dar ağzı vardır. Tabii siz o geniş bölümden geliyorsunuz ama köprüde bakımlar olduğu için orada daralıyor. Daraldığı için de orada trafik sıkıntısı herkesi rahatsız ediyor. Fakat bunu neticesinde bu işin huzuru, manen sigortası kimedir? Tüm İstanbul halkınadır. Allah göstermesin, bu tamir-bakımlar yapılmayıp da, bunun aklımıza getirmek bile istemediğimiz bir bedeli olursa o zaman bunu neyle anlatacağız? Neyle izah edeceğiz" diye sordu.

Köprüdeki yol bakım-onarım çalışmalarının medyaya konu olmasına ilişkin olarak Erdoğan, "Bütün bu süre boyunca, tabii sağ olsun yazılı ve görsel medya, kimisi sağdan vurdu. Kimisi soldan vurdu, vurup vurup devam ettiler. Dert, aslında sadece 'AKP iktidarını nasıl yıpratırız?' 'Acaba nereden bir boşluk buluruz da oradan saldırırız?'. Sevgili kardeşlerim. Tabii bu medya bizimle hep uğraştı, hep uğraşıyor. Yazılısı da görseli de... Biz onlara rağmen geldik. Biz milletle geldik, milletle yürüyoruz ve milletle yürüyeceğiz. Ve bu tamir bakımları da inşallah süratle bitireceğiz ve bitirmeyi sorucululuğumuzun, mesuliyetimizin gereği telakki ediyoruz. Bunu yapmak durumundayız. Bunun için de en uygun mevsim bu mevsim. Her kutlu doğum zor olur bunu biliniz" dedi.

Arakan eleştirisine yanıt

Konuşmasında Arakan konusuna da değinen ve ilk diplomatik ziyareti de Türkiye'nin yaptığına dikkati çeken Erdoğan, eşinin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun orayı ziyaret ettiğini ve Davutoğlu'nun bu ziyaretinin eleştirildiğine işaret ederek, "Birileri Dışişleri Bakanı'nın orada ne işi var dediler. Bütün orada yaptıkları çekimi izledim. Ah, ah... O tabloları eğer insana saygısı olanlar varsa, izlediği zaman oraya bu milletin, Türk'ün niye gitmesi gerektiğini, niye gittiğini çok daha iyi anlar. Aziz milletim. Bu millet, taa Hint yarımadasındaki zulme buradan donanma kaldıran bir millettir. Biz böyle bir tarihin varisleriyiz. Onun için tribünden izlemek üzere bu görevlerde değiliz. Sizlerden de dua bekleyen kardeşinize yüreklerinizi açmanızı, milletimiz için, İslam coğrafyası için insanlık için hayır dualarınızı esirgememenizi rica ediyorum. Gerek zor, sabır isteyen, acılara karşı metanet isteyen bir Ramazan ayını geride bırakıyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler