Her zaman Shakespeare

Frida ve Titus filmlerinin yönetmeni Julie Taymor, William Shakespeare’in ölümsüz klasiği Fırtına’nın modern versiyonuyla karşımızda.

Yayınlanma: 27.10.2011 - 21:02
Abone Ol google-news

Dramatik komedinin baş kahramanı Milano dükü Prospero’yu kadın yapan yönetmen, Shakespeare’in 1610 tarihli oyununun çağdaş bir uyarlamasını gerçekleştirmiş. Kocası Milano dükü yaşamını yitirince Milano dükalığı ünvanı erkek kardeşi Vittorio tarafından elinden alınan düşes Prospero büyücülük ve cadılıklada suçlanınca dört yaşındaki kızı Miranda’yla kaçarak uzak bir adaya sığınır.

Oniki yıldır bu ıssız adada hava perisi Ariel, adanın sahibi vahşi Caliban’la birlikte yaşayan Prospero onlardan burada nasıl yaşanabileceğini öğrenmiş, ikisini de kendisine bağlamıştır. Prospero sihir yaparak Napoli kralı Alonso, oğlu Ferdinand, Milano dükalığını gaspeden erkek kardeşi Vittorio’nun deniz yolculuğuna çıktıklarını öğrenir, bir fırtına çıkartarak onların adaya çıkmalarını sağlar.

Artık herkesin suçlarını itiraf etme zamanı gelmiştir.

Sonunda herşey tatlıya bağlanır, Prospero, Alonso ve Vittorio ile uzlaşır, kızı Miranda’yı kralın oğlu Ferdinand’la evlendirir, Ariel ve Caliban’ı özgür bırakır, sihirden, büyüden vazgeçer, Milano düşesi olarak İtalya’ya geri döner.

Erk, bağışlama, özgürlük, vicdan, hırs, yazgı, acıma, öç, ihanet temalarını başarıyla işleyen dramatik komedi en iyi kostüm tasarımı (Sandy Powell) Oscar’ını da kazandı.

The Tempest (Fırtına)

Yönetmen: Julie Taymor

Oyuncular: Helen Mirren, Felicity Jones, Djimon Hounsou, David Strathairn, Alfred Molina, Russell Brand, Chris Cooper, Alan Cumming, Tom Conti / 2010, 110 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler