Herkes kadar şansımız var
Çoğumuz yaşamımızda Tanrı inancıyla birlikte ya da dışında batıl inançlara da yer veriyor.

Batıl inançlar arasında uğurlu objeler, sihirli kelimeler, totem ya da benzeri anlam yüklediğimiz şeyler ile birlikte bir de ŞANS yer alıyor.
Şans ile ilgili inançlarımızın kendini gösterdiği durumlarla çok sık karşılaşıyoruz.Genelde şanssız olduğuna inananlar, şanslı olduğuna inananlardan daha fazla görülüyor. Yaşamımızda bir şeyler yolunda gitmediğinde şanssızlığımızı ifade edecek sözcükler kullanıyoruz. "Zaten bende şans olsaydı..."
Sadece şansa inanmak ve onu beklemek yetmiyor.Şansı doğru anlayarak, her yerde aramamız gerekiyor.Örneğin; İşleri yolunda gitmeyen bir adam eline yüklü bir para geçmesini diliyor.Beklemediği bir yerden telefon geliyor ve iş ortaklığı için şehir dışına davet ediliyor.Adam kendince kurduğu umutsuz nedenlerle teklifi geri çeviriyor. "Ne işim olur orada, zaten kesin bir bit yeniği vardır." Onun şanstan anladığı, istediği yüklü paranın sihirli lambadan çıkar gibi eline düşmesi. Dolayısıyla küçük fırsatları şans olarak görmüyor.Telefonu kapattıktan sonra "Hay benim şansıma..."
Bazılarımız şansı fırsatların içinde arama ya da kendi şansını kendisi yaratma konusunda tembel davranıyor.Fakat şansın kendiliğinden gelmesinin dışında bir de var olan işaretlerin izini sürmekle geldiğini de unutmamak gerekiyor.
Şans önümüze çıkan fırsatların görülebilir halidir.Fakat fırsatların kendini göstermesini değil, bizim onları görebilmemizi gerektirir.Şanslı ve şanssız kişinin arasındaki tek fark, birinin bu fırsatları görüp yakalamayı bilmesi, diğerinin ise bilmemesidir.Yani aslında karşımıza çıkan fırsatların farkına vardığımız sürece herkes kadar şansımız var diyebiliriz.Harold S.Geneen ise "Şans yakalayanın olur." demiştir.
Avrupa'da şanslı ve şanssız olduğuna inanan kişiler arasında bir deney yapılmış. Sınavda herkese bir gazete verilmiş ve içindeki fotoğrafların sayısını birkaç dakikada hesaplamaları istenmiş.Birkaç sayfa sonra gazetenin tam ortasında büyükçe bir ilan varmış ve ilanda "Saymaya gerek yok bu gazetede kırk altı fotoğraf var." yazıyormuş.Şanslı olduklarına inanan kişiler bu yazıyı okuyunca saymayı bırakarak cevabı söylemişler.Şanssız olduklarına inanan kişiler saymaya devam etmişler. Şanslarına güvenmedikleri için değil, yazıyı görmemişler bile.
Şansın büyüğü küçüğü yoktur.Küçük gibi görünen fırsatlar yaşamımızda büyük değişiklikler yaratır. Bütün şans kapıları yaşamımıza yön vermek için açılır. Yeter ki biz o kapıları farkedip, içinden geçmesini bilelim.
Bol şans!

En Çok Okunan Haberler
-
Ekrem İmamoğlu'ndan flaş suç duyurusu
-
'Diploma' soruşturmasında yeni gelişme!
-
5 kişi hayatını kaybetti!
-
TÜİK şubat ayı enflasyon verilerini açıkladı!
-
AKP'li üyeler oturumu terketti
-
İBB Medya AŞ'ye operasyon!
-
'Türkiye'nin sorunlarını hangi parti çözer?'
-
Sergen Yalçın'dan flaş Galatasaray iddiası
-
Bakanlık ünlü giyim markasını ifşa etti!
-
'Yapılabilecek en kötü açıklama'