'Hiçbir partiyle işbirliğimiz olmayacak'

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, ''Bizim meselemiz Türk milletidir ve onlar adına siyaset yapmamızdır. Hiçbir siyasi parti ile işbirliğimiz ya da konuşmamız ve beklentimiz olmamıştır, olamayacaktır da...'' dedi.

Yayınlanma: 03.06.2011 - 12:52
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, seçim çalışmalarını yürüttüğü Mersin'de, MHP Erdemli ilçe teşkilatında yaptığı konuşmada, partisinin oylarını artıracağını savundu. Mersin'de genel seçimlerde 6 milletvekili çıkaracaklarını öne süren Şandır, şöyle devam etti:

''2009 yılında MHP Mersin genelinde 285 bin oy almış. AKP 232 bin, CHP ise 206 bin oy almış. 2009 -2010 yıllarında toplum hayatında hiç bir iyi gelişme olmamıştır. Toplum daha çok fakirleşmiştir, bölücü terör daha çok azıtmıştır. Ayrılık, cepheleşme ve çatışma korkusu daha çok artmıştır. Türkiye'yi yöneten AKP'nin ve Mersin'i yöneten CHP'nin oyunun artması için hiç bir sebep bulunmamaktadır.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''MHP'ye yönelik saldırganlığının dozunun arttığını, tüm bunlara rağmen MHP'nin ise yükselişine devam ettiğini'' söyleyen Şandır, şöyle devam etti:

''Başbakan gittiği her yerde, çıktığı her ortamda ve kürsüde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partimize çatmayı, çamur atmayı siyasi üslup olarak benimsedi. Gerginliğin üzerinden siyaset yapmayı son bir çare olarak görmüş bulunmaktadır. Bunu ülkenin geleceği açısından çok tehlikeli bir gelişme olarak görmekteyim. Başbakanın öfkeli halini, bir insanın çırpınışları olarak görmekteyim. Başbakan mukadder akıbetini görmüş olmanın telaşında ve çılgın projelere sarılmakta, toplumu aldatıp, kandırmaya teşebbüs etmektedir. Bu anlamda başta siyasi partilerin genel başkanları olmak üzere, herkese çatmaktadır. Bunu tehlikeli bir sonuç olarak değerlendiriyorum. Başbakanı nezakete ve edebe davet ediyorum.''

Şandır, bir gazetecinin ''BDP'lilerin söylediği iddia edilen 'bizim güçlü olmadığımız yerde CHP'ye, o da olmaz ise MHP'ye oy verin' şeklindeki sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

''Bizim meselemiz Türk milleti ile. Biz Türk milleti ile kucaklaşmaya ve onları temsil etmeye gayret gösteriyoruz. Hiçbir kurumsal kimlikle hiçbir şekilde konuşmamız ve görüşmemiz olamaz. Böyle bir konuşmanın ve ses kaydının bulunduğunu, kasetin varlığını Sayın Başbakan duyurdu. Anlaşılıyor ki MHP'nin güçlendiğini görmek, Başbakan'ın uykularını kaçırıyor. MHP'ye zarar verebilmek için her türlü gayret ve komplonun içinde bulunmayı gerekli görmektedir. Bu konu hakkında parti olarak kayda değer bulmadığımız için hiçbir değerlendirme yapmadık. Bizim meselemiz Türk milletidir ve onlar adına siyaset yapmamızdır. Hiçbir siyasi parti ile işbirliğimiz ya da konuşmamız ve beklentimiz olmamıştır, olamayacaktır da...''

Toplumu hızla ayrıştıran ve cepheleştiren bir sürecin zemininin hazırlandığını iddia eden Şandır, ''Bu süreç durdurulamadığı takdirde, Türk milleti etnik temelde bir ayrışmayı ve cepheleşmeyi yaşayacaktır. Bu, Türkiye açısından yaşanabilecek en önemli tehdittir. Bin yıldır et tırnak misali birlikte yaşamış bu toplumu etnik temelde ayrıştırmanın hiç kimseye faydası yoktur'' dedi.

Anamuhalefet partisini de eleştiren Şandır, şunları kaydetti:

''CHP'nin, AKP'nin açılım politikalarına destek veren ve PKK'nın taleplerini dillendiren söylemini de ülke adına tehlike ve tehdit olarak görmekteyiz. MHP olarak biz milletimizin birliğinin teminatıyız. Devletimizin kuruluş hukukunda tanımlanan vatandaşlık tanımını sonuna kadar savunacağız, bu topraklarda yaşayan milletin adı Türk milletidir.

Bu devlete vatandaşlık bağı ile bağlı olanların adı Türk milletidir. Türk milletini etnik meselelerle ayrıştıran, farklılaştıran, kuruluş hukukunu söylem ve siyasetle Anayasayı değiştirmeye çalışan AKP girdiği bu çıkmaz sokaktan dönememektedir. Bu çıkmaz sokağın sonunda eli kanlı İmralı canisi Apo oturmaktadır. Geri dönüşü olmayan bu yolda milletimizin iktidarı yönetimden uzaklaştırması gerekiyor. Bunu da ancak sandıkta yapacaktır. 12 Haziran seçimleri hem bu süreci durduracak, hem de AKP'yi iktidardan edecektir.'' Şandır, daha sonra çevredeki esnafı da ziyaret etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler