Hindistan-Rusya ortak yapımı füze başarılı oldu
Hindistan ordusu, Rusya ile ortak geliştirdikleri, geçtiğimiz ocak ayında denenen fakat başarıya ulaşamayan "BrahMos" füzesinin, son denemede başarıya ulaştığını açıkladı.

Hindistan ordusu, Rusya ile ortak geliştirdikleri "BrahMos" füzesini denediğini ve denemenin başarılı olduğunu açıkladı.
Hindistan Savunma Bakanlığı sözcüsü, füzenin ülkenin batısında, Pakistan sınırı yakınlarındaki Pohran Deneme Merkezinden fırlatıldığını söyledi. "BrahMos" füzesi geçen ocak ayında da denenmiş, deneme başarısız olmuştu.
8 metre uzunluğunda, 3 ton ağırlığında olan füzeye konvansiyonel başlık takılabiliyor. Menzili 290 kilometre olan füze, karadan, uçaktan, gemiden ya da denizaltıdan fırlatılabiliyor.
Hindistan ve Rusya, "BrahMos" füzelerini ihraç etmeyi planlıyor. İlk olarak 2001'de denenen füzenin ismi, Hindistan'daki Brahmaputra nehri ve Rusya'daki Moskova nehrinden geliyor.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Nereden çıktı bu ‘kurucu önder’ lafı?
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
MSB'den açıklama geldi!
-
İmamoğlu’nun şansı
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı
-
AKP'li başkanın eşine ‘kritik’ atama
-
Kanserle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber!