Hindistan'da ölü sayısı artıyor

Hindistan'ın Cammu Keşmir eyaletinde, Hindistan yönetimini protesto eden göstericilerle polis arasında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı 13'e çıktı.

Yayınlanma: 13.09.2010 - 12:57
Abone Ol google-news

Güvenlik güçlerinin, bölgedeki sokağa çıkma yasağına rağmen on binlerce kişinin sokaklara dökülerek hükümet binalarını yaktığı ve karakolları taşladığı gösterilere müdahalesinde onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi.ABD'de 11 Eylül terör saldırılarının yıldönümünde Kuranıkerim'e hakaret içeren eylemler yapıldığı yolundaki haberlerinde kısmen alevlendirdiğini bildirdi.

Bandipore kentinde milis güçlerinin, kendilerine taş atan protestoculara açtığı ateşte 1 kişi hayatını kaybetti.Cammu Keşmir'de Hindistan yönetimine karşı aylardır süren protesto gösterilerinde öldürülenlerin sayısı 85'e yaklaştı.

Cammu-Keşmir'de 10 dolayında silahlı örgüt, bölgenin bağımsızlığı ya da Pakistan ile birleşmesi için 1989 yılından bu yana Hindistan yönetimiyle çatışıyor. Keşmir'de isyancı grupların mücadeleye başlamasından bu yana bölgede çoğunluğu sivil 68 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

Keşmir'in geleceğine ilişkin Hindistan ile Pakistan arasında yapılan kapsamlı görüşmeler, Pakistanlı militanlarla bağlantılı silahlı kişilerin Hindistan'ın Mumbai kentine 2008'de düzenlediği saldırının ardından kesilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler