Hırsızlıktan 17 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda yankesicilik, hırsızlık ve kapkaç yaptıkları belirtilen 17 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 30.04.2011 - 10:29
Abone Ol google-news

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, düzenlediği basın toplantısında, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğince, organize bir şekilde yankesicilik yaptıkları şüphesiyle bazı kişilerin teknik ve fiziki takibe alındığını, süren takibin ardından 18 farklı adrese yönelik operasyon düzenlediğini söyledi.

Sağlam, operasyonda, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulu örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde evden, iş yerinden ve otodan, hırsızlık yapmak, yankesicilik ve kapkaç suretiyle hırsızlık yapmak ve gasp'' suçlarını işleyen 2'si küçük yaşta, toplam 17 kişinin yakalandığını belirtti.

Yakalanan kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda farklı çaplarda 2 tabanca, 2 şarjör, kesici alet, ucunda bilye bulunan 11 fişek ve 7 cep telefonu ele geçirildiğini kaydeden Sağlam, ''Hırsızlık olayları daha çok toplumsal olayların olduğu yerlerde yaşanıyor. Bu nedenle toplumsal olayların yaşandığı günlerde kuvvetlerimiz ağırlıklı olarak o bölgelere yönlendirildiğinden bazı bölgeler güvenlik açısından korunamıyor ve hırsızlar rahat çalışıyor'' dedi.

Yakalanan kişilerin sorgularının ardından adliyeye sevk edildikleri bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler