"Hızlı tren seferleri bir an önce durdurulsun"

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Sekreteri Yavuz Demirkol, Ankara-Eskişehir arasında sefere konulan hızlı trenin bir an önce durdurulması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 28.03.2009 - 09:03
Abone Ol google-news

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS)  Genel Sekreteri Yavuz Demirkol yaptığı açıklamada, BTS olarak hızlı tren ile ilgili olan çekincelerini daha önce de kamuoyuna duyurmuş olduklarını, hızlı tren seferlerinin durdurulmaması halinde her an bir kazanın meydana gelebileceğini kaydetti.

Hızlı Tren yolunun aceleye getirilerek eksikliklere rağmen açılışının yapıldığını belirten Demirkol, seferlerin yeni başlamasına rağmen yolda yer yer deformasyonların oluştuğu, deformasyonları giderecek yol tamirat makinelerinin olmadığına dikkat çekti. Demirkol şunları kaydetti:

“Hattın yeni açılmış olması sebebiyle dinamik tren kuvvetlerine karşı hattın ne gibi tepkiler vereceği henüz bilinmemektedir. Hızlı Trenle ilgili gerçekliği itiraf eden ilgilileri ve yetkilileri bir kez daha uyarıyor, bu yanlıştan bir an önce dönmeyi ve hızlı tren seferlerini durdurmalarını talep ediyoruz. "



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler