Hollanda'da çocuk tacizcisine 18 yıl hapis

Hollanda mahkemesi, okul öncesi çocuklara cinsel tacizde bulunmak ve bu tacizlere ilişkin fotoğraf ve videoları internette yayımlamak suçundan yargılanan bir kişiyi 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Yayınlanma: 21.05.2012 - 10:56
Abone Ol google-news

Hollanda'da yürürlükte bulunan mahremiyet kanunlarına göre adı sadece Robert M. olarak açıklanan Letonya doğumlu Hollanda vatandaşı, ayrıca süresiz psikiyatrik tedavi görecek.
Hollanda basınında doğduğu ülke Letonya'nın başkenti Riga'ya göndermede bulunarak ''Riga Canavarı'' adıyla anılan M, yargılandığı mahkemece aralarında yeni yürümeye başlayan çocukların yanı sıra bazıları sadece bir iki haftalık bebeklerin de bulunduğu 67 çocuğa cinsel tacizde bulunmaktan suçlu bulundu.

Mahkemeye başkanlık eden Yargıç Bauduin mahkumiyet kararını okurken, M'nin mahkeme boyunca söylediği pişmanlık dolu ifadelerin hiçbir değerinin bulunmadığını ve mahkumiyet kararı üzerinde hiçbir etkisi olmadığını vurguladı.

Amerikan emniyetinden gelen bilgiyi değerlendiren Hollanda polisi tarafından Aralık 2010'da tutuklanan M, sorgusunda kurbanlarının sayısının 67'yi aştığını itiraf etmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler