Hollanda'da koalisyon görüşmelerinde sona yaklaşıldı

Hollanda'da geçen ay yapılan erken genel seçimin ardından başlayan yeni hükümeti kurma çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Yayınlanma: 25.10.2012 - 20:00
Abone Ol google-news

12 Eylül'deki seçimden galip ayrılan Liberal Parti (VVD) ile İşçi Partisi'nin (PvdA) sürdürdüğü görüşmelerin iyi yolda olduğu ve yeni hükümetin büyük ihtimalle bu iki parti tarafından kurulacağı belirtiliyor.

Yaklaşık 4 haftadır kapalı kapılar ardında devam eden koalisyon görüşmelerinde önemli ilerleme sağlayan iki partinin, 2013 yılı bütçesinden sonra bakanlık ve devlet sekreterlerinin dağılımı konusunda da uzlaşmaya vardığı ileri sürülüyor.

Siyasi yorumcular, görüşme masasındaki konuların büyük çoğunluğu üzerinde uzlaşmaya varan iki partinin, önümüzdeki hafta yeni koalisyona ilişkin anlaşmayı açıklayabileceklerini dile getiriyor.

İki parti arasındaki görüşmelerin olumlu bir şekilde yürüdüğünü kaydeden PvdA milletvekili Tunahan Kuzu, meclis grubunda koalisyon görüşmelerini yürütmek için parti lideri Diederik Samsom ve Jeroen Dijsselbloem'e yetki verdiklerini hatırlattı.

Yeni hükümetin muhtemelen bu iki parti tarafından kurulacağını kaydeden Kuzu, seçimin ortaya çıkardığı tablonun da bu yönde olduğuna işaret etti.

İki partinin mecliste sahip olduğu milletvekili sayısının çoğunluk oluşturmaya yettiğine vurgu yapan Kuzu, "Seçimde en büyük oy artışını VVD elde etti. Sandalye sayılarını önemli oranda arttırdılar. Sandıktan galip çıkan ikinci parti de biz olduk. Bu iki partinin koalisyon kurması gayet normal. Ama yine de koalisyon görüşmelerinin sonunu beklemek lazım. Hollanda için hayırlısı neyse o olur inşallah" diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler