Hollanda'da Türklere yönelik bir iptal daha

Rotterdam'da 'Türklerle dayanışma' gösterisi 'güvenlik kaygıları' nedeniyle iptal edildi.

Yayınlanma: 17.03.2017 - 12:34
Abone Ol google-news

Hollanda ile Türkiye arasındaki ciddi gerginlikler sürerken Rotterdam kentinde Türklerle dayanışma ve polisin şiddetini protesto amacıyla bu akşam için planlanan gösterinin “güvenlik kaygıları” nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

“Türklerle Dayanışma” teması ile yapılması öngörülen protesto gösterisinin organizatörlerinin katılımcıların güvenliğini garanti edemedikleri için iptal kararını duyurduklarına dikkat çekildi.
NLTimes, planlanan eylemin, Hollandalı Türkler için ifade özgürlüğüne desteklemeyi ve hafta sonunda Türk Konsolosluğu önündeki gösterilerin sırasında polis tarafından kullanılan şiddeti protesto etmeyi amaçladığını anlattı.

Habere göre, Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, göstericilere yerel saatle 17 ile 19 arasında Merkez İstasyonu’ndan Schouwburgplein meydanına kadar yürüyüş izni vermişti.
Bu arada, NLTimes protesto gösterisi ilanın sosyal medyada “çalkantı” yarattığını ve birçok kişinin de karışıklık çıkmasından korktuğunu, bunun sonucunda da bazı Hollandalı Türk kuruluşlarının eyleme katılmayacaklarını açıkladıklarını da kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler