Hollywood'daki taciz skandalının savcısına şok suçlama

New York başsavcısı Eric Schneiderman, kadına karşı şiddet suçlamaları nedeniyle istifa etti.

Yayınlanma: 08.05.2018 - 10:34
Abone Ol google-news

New York başsavcısı Eric Schneiderman, New Yorker dergisinde yayımlanan şiddet suçlamaları nedeniyle, pazartesi gecesi istifa etti. Demokrat parti üyesi olan başsavcı 2010'da bu göreve başlamış, 2014'te yeniden seçilmişti. New Yorker, pazartesi günü yayımlnanan son sayısında dört kadının başsavcıya karşı şiddet suçlamalarına yer vermişti.

New Yorker'ın son sayısında, söz konusu dört kadının başsavcıyı kendilerine fiziksel şiddet uygulamakla suçladığı yönündeki haberin yayımlanmasının ardından Vali Andrew Cuomo, Schneiderman'ın istifasını istemişti.

Dergiye konuşan iki kadın, Michelle Manning Barish ve Tanya Selvaratnam, Eric Schneiderman'ın kendilerine vurduğunu ve boğmaya çalıştığını iddia ederken avukat olduğu bildirilen üçüncü kadın yüzüne sert tokatlar yediğini iddia etti. Dördüncü kadın da benzer deneyimler yaşadığını söyledi.

Adını Hollywood'da patlak veren taciz skandalının savcısı olarak duyuran Schneiderman, Harvey Weinstein, kardeşi Robert Weinstein ve şirketlerine dava açmış, "Bu kadar rezil ve aşağılık bir şeyle daha önce karşılaşmamıştık" demişti. Göreve geldiğinden beri kadına karşı şiddet ve aile içi şiddet meselelerine eğilen savcı, bu alanlarda çalışmalar yapmış, broşürler yayımlamıştı. Sosyal güvenlik sisteminin ve kürtaj hakkının en büyük savunucularından olan başsavcı ayrıca #MeToo kampanyasını desteklemişti.

2013'te o zaman başkan adayı olan Donald Trump'a, adını taşıyan üniversitede binlerce öğrenciyi 40 milyon dolar dolandırdığı suçlamasıyla, dava açmış ve gelen baskılara rağmen davayı geri çekmeyeceğini, davanın başkan adayı olması nedeniyle engellenemeyeceğini açıklamıştı. Başsavcı Schneiderman, "Trump'a karşı dava başkan adayı olmasından çok önce açıldı. Bu siyasi bir dava değil, doğrudan dolandırıcılıkla ilgili. Davaya devam edeceğiz" demişti. Dava sürecinde Trump geri adım atarak davacılara 25 milyon dolar ödemeyi kabul etmiş
Schneiderman ise bu sonucu 6 bin davacı için ‘büyük bir zafer’ olarak yorumlamıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler