HP ve Microsoft işbirliği

HP ile Microsoft, bilgi teknolojileri sistemlerini basitleştirmek için 3 yılda 250 milyon dolar yatırım yapmak üzere ''güçlerini birleştireceklerini'' bildirildi.

Yayınlanma: 14.01.2010 - 14:32
Abone Ol google-news

Kurumsal işletmeler ve KOBİ'lerde bilgi teknolojileri maliyetlerini düşürmeyi amaçlayan iki şirketin, uygulamaya göre altyapı prensibine dayanan gelecek kuşak teknolojiler, uygulamaları hızlandıran gelişmiş bulut bilişim teknolojileri ve bilgi teknolojileri yönetimini basitleştirme, sistemleri otomatikleştirme ve maliyetlerini düşürme alanlarında işbirliği yapacağı kaydedildi.

Verilen bilgiye göre, söz konusu stratejik ortaklıkla HP ve Microsoft, veri yönetim sistemleri, yakınsama ilkesine dayalı hazır kurulum uygulama çözümleri, kapsamlı sanallaştırma teklifleri ile tümleşik yönetim araçlarını geliştirecek. Geliştirilecek çözümler, işletmelerde verimin artırılması, uygulama performansının artırılması ve güvenilirlik, kullanışlı uygulamalar ve yatırım geri dönüşünü artırma gibi faydalar sağlayacak.

Birbiriyle uyumlu altyapı ve uygulama teknolojisi çözümlerini hemen kullanıma sunan iki firma, önümüzdeki 3 yıl içinde yeni çözümler geliştirmeye devam edecek.

Bilgi teknolojilerinde işbirliğine giden HP ve Microsoft'un, küresel yatırımlarını 10 kat artırarak iki şirketin toplam 32 bin dağıtım kanalı ortağına yeni iş fırsatları sunacağı vurgulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler