Hristofyas, Eroğlu'nu hedef aldı

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, 3 yıldır devam eden müzakerelerin geldiği yere ilişkin yaptığı açıklamada, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu hedef aldı.

Yayınlanma: 03.01.2012 - 20:53
Abone Ol google-news

Bir önceki cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’la sağlanan ilerlemenin devam etmesi beklentisi içinde olduklarını belirten Hristofyas, “Sayın Eroğlu sürekli olarak merkezi yönetimin yetkilerinin azaltılmasını, bu yetkilerin federasyonu oluşturan birimkere aktarılmasını istiyor. Ve bu da ne yazık ki, bir devlet yerine iki ayrı devlet anlamına geliyor” dedi. Eroğlu’nun tutumunun Kıbrıslı Türkler, Rumlar ve Türkiye’nin çıkarına olmadığını ileri süren, adaya taşınan nüfus nedeniyle asıl Kıbrıslı Türklerin tehlikeyle karşı karşıya olduğunu iddia eden Hristofyas, “Kıbrıs’ta bir küçük Türkiye ya da Yunanistan oluşturma yolunda hareket etmemeliyiz” diye konuştu.

Kıbrıs Rum toplumu açısından Annan Planı’nın içerdiği hususlardan daha kötü bir planının kabul edilmesinin söz konusu olmadığını belirten Hristofyas, Başbakan Erdoğan’a seslenerek, “Ben sayın Erdoğan’la biraraya gelmek istediğimi pekçok kez ifade ettim. Ancak sayın Erdoğan, gayri resmi olarak dahi bizimle görüşmeyi reddediyor. Ben şahsen ikimizin gizli dahi olsa yüzyüze görüşmesini dilediğimi belirttim. Bizim tezlerimize ilişkin nasıl ve nerelerden bilgilendirildiğini bilmiyorum. Ne derece doğru ve güvenilir şekilde bilgilendirildiğini de bilmiyorum” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler