Hristofyas tehdit etti, Talat kolaylık diledi

Türkiye'nin, kendi iddiasıyla, 'işgali' sona erdirmesi gerektiğini belirten Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, ''Aksi halde müzakere sürecinde bizi karşısında bulacak" diye konuştu. Hristofyas'ın sözlerini değerlendiren KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise "Türkiye ile rekabete soyunuyorsa Allah ona kolaylık versin" dedi.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 17:11
Abone Ol google-news

Rum haber ajansına göre Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, ''Çalışmalarımızın birçoğunun üzerinde bir Kıbrıs gölgesini hissediyoruz'' yönündeki sözlerini yorumladı.

Rum lider, ''Türkiye, Avrupa Birliği müzakere sürecinde attığı her adımda karşısında (Güney) 'Kıbrıs'ı bulacak. Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecini engellemeyip devam ettirdiğimizi savunan herkese yanıtımız budur. Bu iddiaların gerçekle ilgisi yoktur, Tabii ki Türkiye, attığı her adımda karşısında bizi bulacak'' dedi.

Rum hükümetinin tutumunun belli olduğunu, Türkiye'nin, kendi iddiasıyla, ''işgali'' sona erdirmesi gerektiğini belirten Hristofyas, ''Aksi halde müzakere sürecinde bizi karşısında bulacak ve tabii ki aralık ayında da karşısında bulacak'' diye konuştu.


Talat'tan Hristofyas'a yanıt

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bu yıl 33.sü düzenlenen KKTC Uluslararası Fuarı'nın açılışında, Dimitris Hristofyas'ın, ''Türkiye, Avrupa Birliği müzakere sürecinde attığı her adımda karışında (Güney) 'Kıbrıs'ı bulacak'' sözlerini değerlendirdi.

Talat, ''Vallahi Allah ona kolaylık versin. Yani Türkiye ile rekabete soyunuyorsa Allah ona kolaylık versin. Bu duama ihtiyacı olacak'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler