"Hukuk devletini gerçekleştireceğiz"

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya Anayasa değişikliği referandumu sonucunu değerlendirirken yargı bağımsızlığına vurgu yaptı.

Yayınlanma: 13.09.2010 - 09:18
Abone Ol google-news

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Yargıtay 1. Hukuk Dairesi Onursal Üyesi Ahmet Uğur Turan'ın Yargıtay önünde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Yalçınkaya törenin ardından gazetecilerin referandum sonuçlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Yalçınkaya, demokrasi ve hukuk devletinin en önemli unsurlarından birinin yargı bağımsızlığı olduğunu vurgulayarak "Hukuk devleti demokrasiyle birlikte ele alındığında yargının bağımsızlığı için adalet sisteminin iyi işletilmesi ve aynı zamanda devletimizin, toplumumuzun gelişmesi, ilerlemesi ve çağdaşlaşması içinde hukuk devletinin korunması gerektiğini belirtmek istiyorum" dedi. Yalçınkaya, hukuk devletini yargıçlar olarak kendilerinin Anayasa değişse dahi koruma inancına sahip olduklarının altını çizdi.

Yalçınkaya, şunları söyledi:
"Yargı organı, halkın temsilcisidir. Halkı temsilen bu görevi yapmaktadır. Tüm halkımız müsterih olsun, biz hukuk devletini gerçekleştireceğiz ve yargıçların da bağımsız ve tarafsız olmasını da sağlayacağız."

Yalçınkaya, referandumdan evet çıkmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine "Bunun hakkında konuşmam doğru olmaz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler