"Hukuk her şeyi kendi içinde halleder"

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili, ''Yargılama süreci devam ediyor. Bizim bu aşama bir şey söylememiz çok yanlış olur. Hukuk her şeyi kendi içinde halleder'' dedi. Gerçeker, "Biz hukukçuyuz, hukukun kuralları neyse ona göre hareket etmek zorundayız'' ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 12.01.2009 - 08:49
Abone Ol google-news

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 1. Uluslararası Spor Hukuku Kurultayı'nın açılış törenine gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yargıtay Başkanlar Kurulu toplantısının ardından basına yansıyan bazı haberlerin hatırlatılması üzerine Gerçeker, bu konuda yazılı bir açıklama yaptığını belirtti.
''Siz yıllarca savcılık yaptınız. Ergenekon soruşturmasındaki size göre usul hataları nelerdir?'' sorusuna Gerçeker, ''Konuşmuyoruz, o gün de söyledim. Yargılama süreci devam ediyor. Bizim bu aşama bir şey söylememiz çok yanlış olur. Hukuk her şeyi kendi içinde halleder. Söyleyeceğim bu kadar'' yanıtını verdi.

''Yani sessiz kalmayı tercih ediyorsunuz?'' sözleri üzerine Gerçeker, ''Hayır. Sessiz kalma meselesi değil. Bir şey söyleyebilmek için olayı çok iyi inceleyip, değerlendirmek lazım. Yanlış bir şey söylememek için. Şu aşamada bu dosya için de söylemiyorum, herhangi bir soruşturma için sonuçta Yargıtay'a gelecek. Yargıtay'ın bu konuda görüş belirtmesi yanlış olur, yanlış anlamalara sebep olur. Biz hukukçuyuz, hukukun kuralları neyse ona göre hareket etmek zorundayız'' dedi.

Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin (YARSAV) bugün konuyla ilgili açıklama yapacağının anımsatılması üzerine Gerçeker, YARSAV'ın konumunun farklı, Yargıtay'ın konumunun farklı olduğunu belirterek, ''YARSAV bir dernek. Dernekler Yasası'na göre faaliyet gösteriyorlar. Ama Yargıtay bugün adli yargının en tepesindeki kurum. Ona göre hareket etmek zorunda'' diye konuştu.

''Yargıtay Başkanlar Kurulu toplantısının ardından Yargıtay 9. Ceza Dairesi üyelerinin Ergenekon savcıları hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna kişisel şikayette bulundukları yönündeki iddiaların'' sorulması üzerine de Gerçeker, ''Açıklamayı yaptım, açıklamada çok net söyledim. 'Bunlar tamamen spekülasyondur' dedim. Çünkü orada konuşulanlar gizlidir. Orada kimin ne konuştuğunu kimse bilmez. Demek ki arkadaşlar kendilerine göre bir yorum yapmışlar. Öyle bir şey yok'' şeklinde konuştu.

 

Deniz Feneri Davası

Törene katılan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu da gazetecilerin soruları üzerine, Almanya'da görülen Deniz Feneri Davası ile ilgili Almanya makamlarından istenen dosya, bilgi ve belgelerin henüz ellerine ulaşmadığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler