'Hükümet ordunun yanında yer aldı'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Uludere'de düzenlediği hava saldırısında 35 sivilin öldürülmesi, ABD basınında yer almaya devam ediyor.

Yayınlanma: 31.12.2011 - 11:19
Abone Ol google-news

Wall Street Journal gazetesi, "Türkiye'nin Başbakanı, Türk savaş uçakları tarafından 35 köylünün öldürülmesinin soruşturulması sözü verirken ordusunun yanında yer aldı" diye yazarken, New York Times, 35 sivilin öldürülmesi nedeniyle düzenlenen protestolara dikkat çekti.

ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, "Türk lider ölümlerden sonra orduyu savunuyor" başlıklı haberinde, "Türkiye'nin Başbakanı, hükümet karşıtı protestolara ve silahlı güçler tarafından olağandışı bir başsağlığı mesajı yayınlanmasına neden olan olaydan sonra Türk savaş uçakları tarafından 35 köylünün öldürülmesinin soruşturulması sözü verirken ordusunun yanında yer aldı" diye yazdı.

Başbakan Erdoğan'ın olaya ilişkin açıklamasına geniş yer veren gazete, PKK'nin kurucularından Cemil Bayık'ın yeni yılın Kürt isyancılar ve devlet arasında daha fazla çatışma getireceği uyarısında bulunduğunu kaydetti.

New York Times gazetesi ise, cenaze töreninde toprağa sarılıp ağlayan Gülyazı köyünden kadınların fotoğrafına yer vererek, 35 sivilin öldürülmesi nedeniyle düzenlenen protestolara dikkat çekti.

Haberde, İstanbul'da yapılan gösterilere de yer verilerek, protestocuların  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı suçladığını yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler