Hüseyin Kıvanç toprağa verildi

Cumhuriyet Gazetesi eski düzeltmenlerinden Hüseyin Kıvanç (64) Şişli Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yayınlanma: 07.09.2012 - 20:08
Abone Ol google-news

Hüseyin Kıvanç’ın Şişli Camisi’ndeki cenaze törenine hemşire eşi Yrd. Doç. Dr. Meral Madenoğlu Kıvanç, oğlu Özgür Kazım Kıvanç, kızı Özge Kıvanç, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü İbrahim Yıldız, Cumhuriyet Gazetesi yazar-çizer ve çalışanları, 68’liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, sinema sanatçısı Mahmut Cevher, Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Ekinci, Barış Televizyonu sahibi Alirıza Erkan ve Kıvanç’ın ailesi, dostları, yakınları ve arkadaşları katıldı.

Cenaze törenini Tuzla ilçesine bağlı Aydınlı Cemevi hocası Kenan Yıldırım kıldırdı. Yıldırım’ın cemaate yaptığı konuşma sırasında caminin mikroflarının kapatılması cemaatin tepkisine neden oldu. Cenazeye katılanlar, “demokrasiden, insan haklarından, birlikten, kardeşlikten sözedip cami imamının yaptığı duaya tahammül edemeyen bir anlayışı kınıyor, bu mikrofonu kapatan ve kapattıranla ilgili işlem yapılmasını istiyoruz” dediler.

Sönmez Targan, Hüseyin Kıvanç’ı uzun yıllardır tanıdığını belirterek “50 yıla yakın zamandır dostluğumuz var. Hüseyin de bende Tarsus’luyum. Hem hemşehriyiz hem de siyasi yoldaşlığımız var. Hüseyin daha önce by pas ameliyatı olmuştu, aynı zamanda şeker hastası ve tansiyonu da vardı. Bütün bunlara karşın hayata çok sıkı bağlı bir arkadaştı. Hayatı bu kadar seven, hayata canla başla sarılı bir insanın böyle kayıbı karşısında şoktayım” dedi.

Kıvanç’ın TİKKO davasından yargılandığını ve 7 yıla yakın cezaevinde yattığını anımsatan Targan, “Hiç bir zaman bugünkü düzenin bir adamı olmadı. Arkadaş canlısı, insan sevgisi olan, hümanist bir insandı, cesur yayıncıydı” diye konuştu. .

Fotoğraf: SERKAN YILDIZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler