Hyundai i20 için özel tören

Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai'nin, İzmit fabrikasında 75 milyon dolarlık yatırımla planlanan Hyundai i20'nin seri üretimine resmen başlamasıyla ilgili özel bir tören düzenlenecek.

Yayınlanma: 04.06.2010 - 11:06
Abone Ol google-news

Hyundai firmasının i20 serisinin tanıtımı için düzenlediği törene Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün de katılacağı açıklandı. Hyundai'den yapılan yazılı açıklamada, Hyundai'nin Türkiye'ye güvendiği ve yatırımlarına ara vermeden devam ettiği vurgulandı.


i20, sadece Türkiye'den Avrupa'ya ihraç edilecek

İlk kez 1997 yılında İzmit Fabrikası'nda üretime başlayan ve kısa sürede üretim ve ihracat rakamlarında büyük bir başarıya imza atan Hyundai Assan'ın, i20 modeli için yapılan yeni ürün yatırımını tamamladığı belirtilen açıklamada, "Toplam 75 milyon dolar tutarındaki yatırımla ve yıllık 80 bin adetlik üretim kapasitesiyle bantlardan çıkacak olan 5 kapılı i20'ler, sadece Türkiye'den tüm Avrupa pazarlarına ihraç edilecek ve ülke ekonomisiyle istihdama büyük katkı sağlayacak" denildi.

Hyundai'nin i20 modelinin seri üretimine başlamasıyla ilgili İzmit fabrikasında 11 Haziran 2010'da düzenlenecek törene Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Hyundai Assan üst düzey yönetiminin katılacağı açıklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler