İbrahim Yazıcı son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle 65 yaşında hayatını kaybeden Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı son yolculuğuna uğurlandı.

Yayınlanma: 09.05.2013 - 06:01
Abone Ol google-news

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın cenazesi, çiçeklerle donatılmış araçla Atatürk Stadı'na getirildi. Yazıcı'nın, vefat ettiği Bursa Acıbadem Hastanesi'nden alınan naaşı, çiçeklerle bezenen cenaze aracına konuldu. Aracın, Atatürk Stadı'na girişi sırasında taraftarlardan bazıları tekbir getirdi, kimileri de alkışladı.

Daha sonra tabut, sahada kurulan platforma konuldu. Tabutun arkasında büyük Türk bayrağı açıldı ve bunun yanlarına, taraftarların taşıdığı siyah fon üzerinde Bursaspor arması bulunan bayraklar bırakıldı.

Tabutun başında, Bursaspor yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Hikmet Karaman, yardımcıları, futbolcular, eski yöneticiler ve altyapı oyuncuları sıralandı. Bursasporlu futbolcuların, Yazıcı'nın fotoğrafı yer alan siyah tişörtler giydiği görüldü. Yazıcı'nın eşi Ayşen, oğlu Serkan, kızı Efsun ve ağabeyi Hayri Yazıcı, burada taziyeleri kabul etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Yazıcı'nın görüntüleri eşliğinde Bursaspor'a yaşattığı başarıları konu alan slayt gösterisi sunuldu. Kentteki tüm camilerden okunan sala sırasında stattaki törene ara verildi. Daha sonra, protokol üyelerinin konuşmalarına geçildi.

Törene, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Şahabettin Harput, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, eski Doğru Yol Partisi Genel Başkanı ve eski bakanlardan Mehmet Ağar, eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, eski Fenerbahçe yöneticisi ve iş adamı Ali Koç, eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan, eski Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, milletvekilleri, bazı kulüplerin yöneticileri, futbol dünyasının tanınmış kişileri, iş adamları ve 10 bini aşkın Bursaspor taraftarı katıldı.

 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

 

Taraftarlar'dan Yazıcı'ya vefa

Bursasporlu taraftarlar, Yazıcı'nın vefatından duydukları üzüntüleri, statta açtıkları pankartlarla dile getirdi. Maraton tribününde, ortada Yazıcı'nın fotoğrafının bulunduğu, iki yanında "Şampiyonluk Görmeden Yüreklere Şampiyonluğu Orada Anlat Başkanım. Allah'a Yemin Olsun Sana Söz Olsun Dik Durmaya Devam Edeceğiz Başkanım", kapalı kale arkası tribünde, "Ruhumuza Huzuru Erdirmeye O kadar Yakınsınız ki...", açık kale arkası tribünde ise "Dik Duruşumuz Bursasporlu Oluşumuzdan" ve "Avrupa'ya Boynu Bükük Gidiyoruz" yazılı pankartlar asıldı.

Taraftarlar sık sık tekbir getirirken zaman zaman "Dik duruş Yazıcı", "Başkanım hakkını helal et bize", "Cennete gidince şampiyonluğu anlat", "Tertemiz şampiyon İbrahim Yazıcı" diye tezahüratta bulundu.

Bazı taraftarlar ise Altıparmak Caddesi ile stat arasında kalan bölümde yurttaşlara, Yazıcı'nın fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde "Seni Unutmayacağız" yazan yapıştırma kağıtları dağıttı.

Yazıcı'nın naaşı, Ulucami'de öğle kılınacak namazın ardından Emirsultan Mezarlığı'na defnedilecek.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın, Bursa'daki cenaze törenine katılmak isteyen kamu kurum ve kuruluşlarındaki personele izin verilmesi konusunda kolaylık sağlandı.

 

Bursa Valisi Şahabettin Harput

Törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesajlar okundu. Bursa Valisi Şahabettin Harput, burada yaptığı konuşmada, Yazıcı'yı son yolculuğuna uğurlamak için toplandıklarını söyledi.
Onun tüm sevenlerine "baş sağlığı" dileyen Harput, "Başarının sembolü bu güzel insanı bugün rahmetle anıyoruz. Allah'ın, ona rahmetiyle muamele etmesini diliyorum" ifadesini kullandı.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de dünyada en önemli şeyin, güzel bir iz bırakmak olduğunu belirtti. Yazıcı'nın, 3 yıl önce şampiyonluk sevincini sevenleriyle yaşadığı bu stattan son yolculuğuna uğurlandığını dile getiren Altepe, şöyle devam etti:
"Allah herkese böyle cenaze töreni nasip etsin. İbrahim Yazıcı'yı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. On binler, Sayın Yazıcı'yı uğurlamak, ona veda etmek için burada. Bursa'ya yaşattıkları, Bursa'nın dünya markası olması yolunda attığı adımlar, yaşattığı şampiyonluk için şükranlarımı sunuyorum."

Harput ile Altepe'nin konuşması sırasında bazı taraftarlar, kentte inşa edilen stadın adının, "İbrahim Yazıcı Timsah Arena Stadı" olması yönünde tezahüratta bulundu.

 

Oğlu Serkan Yazıcı

İbrahim Yazıcı'nın oğlu Serkan Yazıcı ise babasının, çok sevdiği taraftarlarla bir arada olduğunu anlattı. Törene katılanlara teşekkür eden Yazıcı, "Babam kin tutmazdı. Hepinize hakkınızı helal ettiğini biliyorum. Bana da söylemiştir. Ölüm fani. Hepimiz öleceğiz. Babam bize ölümünü alıştırmıştı ve ölümünü, bizim gururlandığımız şekilde bize yaşattı. Allah mekanını Cennet eylesin" diyerek, tabut önünde eğildi.

 

Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Recep Bölükbaşı

Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Recep Bölükbaşı, yönetim kurulu adına yaptığı konuşmada, Yazıcı'nın, kendileri için bir dosttan öte anlamlar ifade ettiğini belirtti.
Yeşil-beyazlı camianın onu geç bulduğunu ancak erken kaybettiğini vurgulayan Bölükbaşı, şunları kaydetti: "Her ölüm, her ayrılış erken ama başkanın sürpriz vedası, hepimizin, onu seven herkesin omuzlarına ağır bir yük bıraktı. Şampiyonluğun tadını doyasıya yaşayamadı. Bursaspor camiasına çok önemli başarılar yaşattı. Biz onu hep gülerken gördük. Hep içine attı. Düşünün; Türk futbolunda devrim yaratacaksınız, Bursaspor Kulübüne şampiyonluk yaşatacaksınız ama bir kez olsun bunun arkasına sığınmayacaksınız. Bunu ancak İbrahim Yazıcı yapabilirdi. Sayın Başkan, sensizliğe alışmak kolay olmayacak. Bursaspor'u nerede görmek istediğini, nereye taşımak istediğini, yol arkadaşların olarak bizler biliyoruz. Öğrettiğin dik duruş, bize yol gösterici olacaktır. Gözün arkada kalmayacaktır. 'Tek destekçim' dediğin taraftarların da burada. Rahat uyu başkanım. Mekanın Cennet olsun. Hakkını helal et."

 

Bursaspor Kulübü Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadri Şankaya

Bursaspor Kulübü Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadri Şankaya da Yazıcı'nın bu büyük camiayı şampiyon ve Türkiye'nin 5'inci büyük takımı yaptığını hatırlatarak, "Hayal ettiğin çok şey oldu. Gerçekleştiremeden gittiğin hayallerini de biz gerçekleştirip rahat uyumanı sağlarız" değerlendirmesinde bulundu.

 

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, kendisini takımın başına Yazıcı'nın getirdiğini anımsatarak, şöyle konuştu: "Zaman zaman gelip birden kayboluyordunuz. Bana hep şunu ifade ettiniz; 'Hikmet önümde yürüme. Seni göremeyebilirim, seni izleyemeyebilirim. Arkamdan gelme, seni göremeyebilirim. Yanımda kal, dostum kal, birlikte yürüyelim. Bu büyük başkanı bu cümleler, bu kelimeler anlatmaya yetmez. Hakkını helal et büyük başkanım. Allah mekanını Cennet eylesin."

 

Eski Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam

Yeşil-beyazlı takımın eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ise Yazıcı ile 4 yıl beraber çalıştıklarını kaydetti. Onunla 26 yıl sonra Anadolu takımının şampiyonluğunu beraber gördüklerine işaret eden Sağlam, şöyle dedi: "En büyük pay onun olmasına rağmen hiç ön plana çıkmadı, hep arka planda kaldı. Şampiyonluğu yaşamadan yaşamını yitiren yürekler de var. O bunu da görev edindi ve cennetinde şampiyonluk görmeden yitirilen yüreklere şampiyonluğu anlatıyor. Türk sporuna hakkını helal et büyük başkan. Mekanın Cennet olsun."

 

Bursaspor Takım Kaptanı Ömer Erdoğan

Bursaspor Takım Kaptanı Ömer Erdoğan, onun liderliğinde ve özellikle gayretleriyle tarih yazdıklarını, çok büyük başarılara imza attıklarını anlattı.

 

Taraftarların mesajları

Teksaslı Bursasporlu Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz, Yazıcı'nın, birkaç yıl öncesine kadar bir alt ligde mücadele eden takımı Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaştırdığını ifade ederek, bugün başları dik duruyorsa bunu Yazıcı'ya borçlu olduklarını belirtti.

Bursaspor taraftarı Eder Yılmaz da Yazıcı'nın yarım kalan hedeflerinin tamamlanması için büyük çaba sarf edeceklerini bildirdi. Daha sonra, eski Bursa Milletvekili Ali Kul, dua ettirdi.

Törene, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor başta olmak üzere Bursaspor dışındaki bazı takımların formalarını giymiş taraftarlar da katıldı.

 

Aysal, helikopterindeki arıza nedeniyle cenaze törenine katılamayacak

Galatasaray Kulübü, başkan Ünal Aysal'ın bugün son yolculuğuna uğurlanan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın cenazesine, helikopterindeki arıza nedeniyle katılamayacağını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Yazıcı'nın cenaze törenine katılmayı planlayan Aysal'ın, ulaşımını gerçekleştireceği helikopterin yakıt tankında son dakikada meydana gelen arızadan dolayı, Bursa'ya hareket edemediği bildirildi.

Aysal'ın çok arzu etmesine rağmen cenaze törenine katılamayacağı vurgulanarak, "Merhum İbrahim Yazıcı'ya bir kez daha Allah'tan rahmet; kederli ailesine, sevenlerine ve Bursaspor camiasına başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugün barışmanın, sarılmanın, birbirimizi affetmenin günü. İbrahim Yazıcı'nın hatırına aramızda küskünlükler varsa bunları ortadan kaldıralım. Onun manevi ruhu etrafında hep beraber Bursa, Bursaspor için kenetlenelim" dedi.

Arınç, taraftarların yeni stadın adının "İbrahim Yazıcı Timsah Arena" olması yönündeki tezahüratı üzerine şöyle konuştu: "Ben hassasiyetinizi ve verdiğiniz mesajları takdirle izliyorum. Biraz evvel büyükşehir belediye başkanımız konuşurken yeni yapılacak stadın isminin İbrahim Yazıcı olmasını arzu ettiniz. Sonra 'Timsah Arena İbrahim Yazıcı Stadyumu' olsun dediniz. Bu mesajı aldık, gereğini yaparız. Bundan da şüpheniz olmasın. Bu, 45 bin kişilik stadın yapımına, 2011 haziranda temeli atılarak başlandı. O gün de değerli kardeşim Ertuğrul Sağlam ile kıymetli başkanımız İbrahim Yazıcı ve sizlerle birlikte bu stadın temelini atmıştık. Çok sevinçli olduğunu biliyorum ve bir an evvel Bursa'ya, Bursaspor'a yakışan bir stadın olmasını heyecanla desteklediğini biliyorum. Bugün onun isminin ebedileşmesi ve yaşatılması için çok güzel bir teklifte bulundunuz. Müsaade edin bunu değerlendirelim, bunu gerçekleştirilim, bunun coşkusunu hep beraber yaşayalım."

 

Yazıcı'nın naaşı, Emir Sultan Mezarlığı'na götürüldü

Bursa'da geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için cenaze namazı kılındı. Yazıcı'nın naaşı, Atatürk Stadı'nda düzenlenen törenin ardından araca konuldu. Altıparmak ile Heykel caddelerinde, binaların balkon ve pencerelerindeki vatandaşların, üzerine karanfiller attığı araç, Ulu Cami bahçesine getirildi. Yazıcı'nın ailesinin, burada güçlükle ayakta durduğu ve bazılarının tabuta sarılarak ağladığı görüldü.

Cami bahçesine, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini'nin yanı sıra bazı siyasi partiler, bakanlar, futbol kulüpleri ve iş dünyasının temsilcileri adına gönderilen çelenkler konuldu.

Eski AKP Bursa Milletvekili Ali Kul, "Şampiyon Başkan" olarak nitelediği Yazıcı için helallik istedi. Naaş, öğle vakti kılınan cenaze namazını müteakip toprağa verilmek üzere yeniden araca konularak, Emir Sultan Mezarlığı'na götürüldü.

Cenaze namazına, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Birinci Başkan Vekili Ufuk Özerten, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, eski bakanlar Yaşar Okuyan, Sümer Oral ve Cavit Çağlar, eski TFF başkanları Haluk Ulusoy ve Mehmet Ali Aydınlar, Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, teknik direktörler Ertuğrul Sağlam ve Yılmaz Vural, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez, iş adamı Ahmet Nazif Zorlu, sanatçılar Oktay Kaynarca, Şahan Gökbakar, Metin Şentürk ve Mustafa Sandal, taraftarlar ile yurttaşlar katıldı.

 

Yazıcı'nın cenazesi, Emirsultan Mezarlığı'nda toprağa verildi

Bursa'da geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın cenazesi, toprağa verildi. Ulucami'de kılınan namazın ardından kortej yürüyüşüyle Emirsultan Mezarlığı'na getirilen cenaze, kalabalık nedeniyle mezarlığın kapısından defnedileceğe yere kadar, tekbirler eşliğinde yaklaşık yarım saatte ulaştırıldı.

Mezarlığa önce Yazıcı'nın eşi, kızı ve yakınları geldi. Cenaze, Yazıcı'nın babası Mehmet Yazıcı'nın mezarına defnedildi. Defin işleminin ardından eşi ve kızı da mezara toprak atıp, su döktü. Mezar başında eski milletvekili Ali Kul, dua okudu. Bu arada, Yazıcı'nın eski milletvekili olması dolayısıyla yapılan devlet töreni sırasında tabuta sarılan Türk bayrağı, oğlu Serkan Yazıcı'ya teslim edildi.

Buradaki törene, Yazıcı'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, teknik direktörler Ertuğrul Sağlam, Yılmaz Vural, şarkıcı Mustafa Sandal, bazı milletvekilleri, futbolcular, kulübün eski ve yeni yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, siyaset ve futbol dünyasının önde gelen isimleri, çok sayıda taraftar katıldı.

Törende, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş formalı çok sayıda futbolsever de yer aldı.
Öte yandan, akşam namazının ardından Yazıcı'nın ailesinin taziyeleri Ulucami'de kabul edeceği ve Kur'an-ı Kerim okunacağı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon