İfade Özgürlüğü Özel Ödülü Cumhuriyet’e

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Düşünce ve İfade Özgürlüğü 2015 ödülleri dün akşam Pera Palas’ta verildi. Bahadır Baruter, Erdal Akalın ve Haluk Hepkon gibi kültürel figürlerin alkışlandığı törende Cumhuriyet’e de ‘Özel İfade Özgürlüğü’ ödülü takdim edildi.

Yayınlanma: 10.06.2015 - 23:00
Abone Ol google-news

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin (TYB) düzenlediği Düşünce ve İfade Özgürlüğü 2015 Ödülleri, dün akşam Pera Palas’ta düzenlenen ödül töreniyle sahiplerine verildi.

Friedrich-Ebert-Stiftung Türkiye Temsilciliği’nin katkılarıyla düzenlenen törene yayıncılık ve kültür-sanat dünyasından önemli isimler katıldı.

Törende TYB Yayınlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Ragıp Zarakolu ve Birlik Başkanı, gazetemiz yazarı Metin Celal de birer açılış konuşması yaptılar. Açılış konuşmalarının ardından, Birliğin yıllık olarak yayınladığı Yayınlama Özgürlüğü Raporu 2015 ile ilgili kısa bilgi verildi.

2015 Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri’nde bu yıl, karikatürleri nedeniyle sık sık yargılanan, Penguen’in bir kapağında çizdiği figür nedeniyle “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan hapis cezası alan karikatürist Bahadır Baruter’e, muhalif kitaplarına çok sayıda dava açılan Kırmızı Kedi Yayınları’nın kurucusu Haluk Hepkon’a, Dost Kitabevi’nin kurucusu, bağımsız kitapçılık mesleğini 38 yıldır sürdüren Erdal Akalın’a Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü verildi.

Ayrıca son dönemde Fransız mizah yayımı Charlie Hebdo ve gündemle ilgili yayınladığı pek çok haber ve yazı nedeniyle dava yağmuruna tutulan Cumhuriyet Gazetesi’ne, gazetecilik ve yayıncılık faaliyetlerinden dolayı yıllardır sürgün hayatı yaşayan ve Türk vatandaşlığından çıkarılan Ant Yayınları ile Ant Dergisi’nin kurucuları Doğan Özgüden ve İnci Tuğsavul Özgüden’e ve internetteki erişim engellemeleri ve kısıtlamalarıyla ilgili tek kaynak olan Engelli Web’e, Düşünce ve İfade Özgürlüğü Özel Ödülü verildi. Törene gazetemiz adına, Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar katılarak bir de konuşma yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler