'İki bakan yolsuzluk iddialarını geçiştiriyor'
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, kendisinin gündeme getirdiği yolsuzluk iddialarını geçiştirmeye çalıştığını söyledi.

Erdoğdu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, son bir ayda, Bayraktar ve Yıldız ile ilgili yolsuzluk iddialarına ilişkin belgeleri kamuoyu ile paylaştığını belirtti.
Ortaya koyduğu iddiaların açık ve net olduğunu, ancak her iki Bakanın da iddiaları geçiştirmeye çalıştığını ileri süren Erdoğdu, şunları kaydetti:
''Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, özel bir şirketin, banka kredilerine TOKİ'nin gayrimenkullerinin teminat olarak verilmesine göz yummuştur. Bayraktar, bu kredilerin batması sonucunda, devlet malına haciz konulmasına ve satılmasına neden olmuştur. Tüm bu olaylardan sonra TOKİ'yi dolandıranların kurduğu yeni şirkete 450 milyon lira tutarında 3 yeni ihale daha verilmiştir.
Enerji Bakanı Yıldız, kendi Bakanlığı'nda, ihaleye fesat karıştırdığı Yargıtay kararıyla kesinleşmiş olan şirketlere, mevzuatlara aykırı biçimde milyarlarca liralık yeni ihaleler verilmesine göz yummuştur.''
Her iki Bakan'ın da kendilerine emanet edilen yetkilerini kötüye kullandığını iddia eden Erdoğdu, ''Bu açıklama her iki Bakana da meydan okumadır. Eğer zerre kadar cesaretleri varsa karşıma çıkarlar ya da yolsuzluğa bulaşmış korkaklar olarak tarihe geçerler'' dedi.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Nereden çıktı bu ‘kurucu önder’ lafı?
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
MSB'den açıklama geldi!
-
İmamoğlu’nun şansı
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı
-
AKP'li başkanın eşine ‘kritik’ atama
-
Kanserle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber!