İKSV'den 'Çin Kültür Yılı' özel etkinliği

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) Çin Kültür Yılı özel etkinliği olan Shenzen Senfoni Orkestrası konseri, 6 Temmuz Cuma akşamı Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 03.07.2012 - 12:36
Abone Ol google-news

İKSV'den yapılan açıklamaya göre, Çin'in son günlerde dünyanın önemli müzik merkezlerinde adlarından söz ettiren genç kuşak piyanistleri Sa Chen ve Haochen Zhang, konserde solist olarak yer alacak. Konserde, şef Christian Ehwald yönetimindeki Shenzen Senfoni Orkestrası, en büyük Rus operalarından biri olarak tanımlanan Mikhail Glinka'nın ''Ruslan ve Ludmilla Uvertürü''nü seslendirecek.

Shenzen Senfoni Orkestrası

Shenzen Senfoni Orkestrası, 1982 yılında kuruldu ve kısa zamanda gelişerek Çin'in en önemli topluluklarından biri haline geldi. Orkestra, Çin'de senfonik müziğin gelişimine öncülük ederken, daimi şefi Chen Chuansong'un ''kalitede birinci sınıfı hedeflemek, halka hizmet etmek ve Shenzhen'da yaşayan herkese ulaşmak'' vizyonuyla ilerliyor.

1987 yılından bu yana Çin'in dört bir yanında verdiği konserlerin yanı sıra pek çok ülkeye de turneler gerçekleştiren orkestra, her yıl 100'ün üzerinde konserle sezonu tamamlıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon