İletişim Fakültelilere 'Çocuk hakları eğitimi'

UNICEF ve Türkiye'deki 7 üniversite arasında yapılan işbirliği kapsamında, çocuklarla ilgili haberlerde farklılık yaratmak amacıyla iletişim fakültesi öğrencilerine çocuk hakları dersleri verilecek.

Yayınlanma: 06.11.2009 - 12:12
Abone Ol google-news

Anadolu, Ankara, Bilgi, Galatasaray, Gazi, İstanbul ve İstanbul Aydın üniversiteleri iletişim fakültelerinde okuyan öğrencilere verilecek ''Çocuk Hakları Ders Programı'' ile ilgili Ankara Üniversitesi (A.Ü) ANKUZEM binasında tören düzenlendi.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, törende yaptığı konuşmada, çocuk haklarının geliştirilmesi açısından projenin önemini vurguladı.

Atatürk'ün, 23 Nisan'ı çocuklara armağan ettiğini anımsatan Pakdil, Türkiye'nin, bir günü çocuklar için bayram ilan eden ve kutlayan ilk ve tek ülke olduğuna dikkati çekti.

Pakdil, UNICEF'in çocuk haklarıyla ilgili projesini izlediklerini ve desteklediklerini söyledi.
A.Ü Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, medyada genellikle çocukların mağdur oldukları haberlerin yer aldığını, bunun dışında çocukların ürettikleri şeylerle, onların düşünceleri ile ilgili haberlerin yeterince yer almadığını belirtti. Taluğ, projenin, çocuklarla ilgili haberlere bakış açılarında farklılık yaratılmasına yönelik önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Üniversite olarak daha önce ''Çocuk Üniversitesi Projesi''ni uygulamaya koyduklarını ve yakında da bir ''Çocuk Müzesi'' açacaklarını bildiren Taluğ, iletişim fakülteleri öğrencilere çocuk hakları dersi verilmesine ilişkin projenin tarafı olmaktan da mutluluk duyduklarını kaydetti.

UNICEF Orta ve Doğu Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Direktörü Steve Allen da çocukların kendilerini ifade etme, kendilerini etkileyen konularda görüşlerini dile getirme ve bu görüşleri dikkate aldırma haklarının, gazetecilik söz konusu olduğunda ya ihmal edildiğini ya da hiç bilinmediğini öne sürdü.

Çocuk hakları ders programının, genç gazetecilere mesleklerinde yeni araçlar kazandıracağını ifade eden Allen, böylece çocukların görüşlerine daha fazla kulak verileceği ve bu görüşlerin dikkate alınacağı umudunu taşıdıklarını dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler